Makdeivids: Greckim piederošie NHL gūto vārtu rekordi ir nepārspējami

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) gūto vārtu rekordi, kas pieder leģendārajam kanādietim Veinam Greckim, nekad netiks pārspēti, uzskata pagājušās sezonas regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids.

20 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs šosezon Edmontonas «Oilers» komandas rindās 19 mačos guvis 9 vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles.

Makdeivids uzskata, ka Greckim piederošais NHL rekords 50 vārti sezonas pirmajās 39 spēlēs, kas tika sasniegts 1981./82. gada sezonā, ir drošībā uz visiem laikiem.

«Varbūt kādam izdosies gūt 50 vārtus 50 mačos [tas ir paveikts 8 reizes līgas vēsturē]. Nedomāju, ka kāds jebkad pietuvosies Grecka rekordam,» NHL mājaslapā citēts Makdeivids.

«Esmu apskatījies dažus tās sezonas vārtu guvumus. Tie bija visai iespaidīgi,» piebilda Makdeivids, kurš šovasar noslēdza 8 gadu līgumu par 100 miljoniem ASV dolāru. Jaunais kontrakts stāsies spēkā ar 2018./2019. gada sezonu, kad viņš sezonā pelnīs 12,5 miljonus dolāru un kļūs par vislabāk atalgoto spēlētāju NHL vēsturē.

Iepriekšējā sezonā Makdeivids izcēlās ar 30 vārtu guvumiem un 70 rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju, par ko viņš saņēma Ārta Rosa balvu.

1981./82. gada sezonā «Oilers» komandas rindās Greckis guva 92 vārtus, sasniedzot NHL rekordu, kam neviens nav spējis pietuvoties. 1983./84. gada sezonā Greckis iemeta 87 vārtus, bet trešais šajā statistikas ailītē ir Brets Hals, kurš 1990./91. gada sezonā Sentluisas «Blues» sastāvā guva 86 vārtus.

Starp šobrīd vēl aktīvajiem hokejistiem vistuvāk šim NHL rekordam ir bijis krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins. Viņš iemeta 65 vārtus 2007./08. gada sezonā Vašingtonas «Capitals» komandas labā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu