«Kurbads» gūst astoņus vārtus Kontinentālā kausa izcīņas 3. kārtas ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hkkurbads.lv

Latvijas čempione hokejā «Kurbads» piektdien Dānijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas trešās kārtas pirmajā spēlē ar rezultātu 8:4 (3:3, 2:1, 3:0) pārspēja turnīra saimnieci Rungstedas «Seier Capital».

«Kurbada» rindās pa diviem vārtiem guva Martins Lavrovs un Jānis Sprukts, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet pa vienam precīzam metienam Aleksandram Galkinam, Edgaram Brancim, Mārtiņam Gipteram un Gatim Gricinskim, kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Sandis Zolmanis asistēja trīs komandas biedru vārtu guvumos.

Mača rezultātu pēc nospēlētām 75 sekundēm atklāja pretinieki, bet Sprukts septiņas minūtes vēlāk izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā Galkins un Lavrovs panāca 3:1, bet Dānijas komanda līdz pirmā perioda beigām izlīdzināja rezultātu. Piecarpus minūtes pirms otrās trešdaļas beigām kanādietis Brendons Nešs izvirzīja vadībā «Seier Capital» komandu, taču Gricinskis pēc nepilnas minūtes panāca izlīdzinājumu, bet vēl minūti vēlāk Brancis panāca 5:4.

Trešajā periodā «Kurbada» hokejist iemeta vēl trīs ripas, piedevām to izdarīja divu minūšu laikā skaitliskajā vairākumā. Tobrīd mājiniekiem bija piecu minūšu noraidījums, jo Marko Illemans rupji nospēlēja pret Sandi Zolmani un tika noraidīts līdz mača beigām, bet «Kurbads» pretiniekus sodīja ar Sprukta, Giptera un Lavrova gūtiem vārtiem, svinot pārliecinošu uzvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukts Toms Bluks.

Otrā šīs grupas spēlē latviešu vārtsargs Ervīns Muštukovs piektdien 40 minūtēs ielaida sešus vārtus, bet viņa pārstāvētā Lielbritānijas komanda Šefīldas «Steelers» ar rezultātu 1:7 (0:3, 0:3, 1:1) kapitulēja Minskas «Junostj» vienībai no Baltkrievijas.

Turpinājumā «Kurbads» sestdien tiksies ar «Junostj», bet svētdien mērosies spēkiem pret «Steelers».

Jau vēstīts, ka «Kurbads» pirms nepilna mēneša IIHF Kontinentālā kausa izcīņas otrās kārtas turnīrā savā laukumā izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos. Vispirms ar rezultātu 5:2 tika pārspēta Polijas komanda «Tychy», pēc tam ar 8:1 sagrauts Ukrainas klubs «Donbass», bet noslēdzošajā mačā tika gūta virsroka ar 2:1 pār Igaunijas čempioni «Narva».

Gatavojoties otrās kārtas turnīram Latvijas čempione pastiprināja savas rindas, komandai piesaistot pieredzējušos Jāni Spruktu un Mārtiņu Cipuli, kuri joprojām ir «Kurbada» rindās un spēlēs arī turnīrā Dānijā. Tikmēr vienības šīs sezonas uzbrukuma līderis ir Sandis Zolmanis, kurš ar 19 punktiem (8+11) ir OHL trešais rezultatīvākais spēlētājs, pagājušajā nedēļā piedzīvojot arī debiju Latvijas izlasē, kas uzvarēja Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā.

Aleksandra Macijevska trenētais «Kurbads», kas šosezon savas mājas spēles aizvada kluba jaunuzceltajā hallē Rumbulā, «Optibet» Hokeja līgā (OHL) 12 mačos ir izcīnījis septiņas uzvaras, ar 22 punktiem ieņemot trešo vietu, līderei «Liepāja»/«Optibet» zaudējot deviņus punktus.

Macijevskim ir liela Dānijas hokeja pieredze, jo savulaik viņš šīs valsts čempionātā kā hokejists aizvadīja 12 sezonas.

Tikmēr «Seier Capital» komanda IIHF Kontinentālajā kausā iesaistās vien no trešās kārtas. Šī vienība šosezon Dānijas čempionātā 19 mačos ir izcīnījusi 13 panākumus, ar 38 punktiem esot otrajā pozīcijā, par trim punktiem zaudējot līderei Herningas «Blue Fox».

Rungstedas komandai ir gana pieredzējušu spēlētāju sastāvs, ar četriem zviedru leģionāriem, diviem kanādiešiem un vienu amerikāni, taču vienībā netrūkst arī gados jaunu puišu. Kanādiešiem Maikam Vernasam un Brendonam Nešam ir arī neliela spēļu pieredze Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pazīstamākais mājinieku komandas spēlētājs ir 36 gadus vecais uzbrucējs Mortens Grēns, kurš Dānijas izlases rindās ir piedalījies 15 pasaules čempionātos augstākajā divīzijā, tur aizvadot 96 spēles, piedevām kopš 2011.gada šajos turnīros allaž bijis komandas kapteinis.

Dānijas klubu, kurš dibināts 1941.gadā, pirmo sezonu trenē zviedrs Pēters Jūhansons. Rungstedas vienība ir trīskārtēja valsts čempione, pēdējo reizi triumfējot 2002.gadā. Šajā komandā spēlējuši vairāki Latvijas hokejisti, bet kā pēdējais 2014./2015.gada sezonu tur pavadīja Lauris Bajaruns.

Aizvadītajā sezonā Rungstedas vienība izcīnīja Dānijas kausu, bet vietējā čempionātā palika astotajā vietā pamatturnīrā, bet izslēgšanas spēlēs izstājās pirmajā kārtā - ceturtdaļfinālā.

Grupas divas labākās komandas iekļūst IIHF Kontinentālā kausa finālā, kas notiks nākamā gada 12.-14.janvārī.

Vēl divas finālistes šonedēļ noskaidrosies E apakšgrupas turnīrā Itālijā, kur vietējā «Ritten Sport» uzņems Grenobles «Bruleurs de Loups» no Francijas, Astanas «Nomad» no Kazahstānas un Ungārijas vienību Miškolcas «Jegesmedvek», kas līdzīgi kā «Kurbads», pārvarēja otro kārtu.

Iepriekšējā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas «Panthers», kas finālā pieveica «Ritten Sport» ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Tikmēr pagājušā gada Latvijas čempione «Liepāja» otrās kārtas turnīrā palika otrajā vietā, zaudējot «Panthers» vienībai un netiekot uz trešo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu