Kuldam rezultatīva piespēle «Kuņluņ Red Star» sagrāvē pret KHL līderi SKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda sestdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Pekinas «Kuņluņ Red Star» komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē cieta sagrāvi pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas līderi Sanktpēterburgas SKA.

«Kuņluņ Red Star» savās mājās kapitulēja ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:3, 0:3), ciešot jau piekto zaudējumu pēc kārtas un devīto pēdējos desmit mačos.

SKA pirmajā periodā minūtes laikā iemeta divas ripas, bet otrās trešdaļas sākumā Ķīnas klubs vienu ripu atspēlēja, kad pēc Kuldas un Konstantīna Makarova piespēlēm vārtus iemeta Brendons Ips.

Tomēr arī turpinājumā liels pārsvars piederēja viesiem, kuri beigās izcīnīja savu otro pārliecinošāko uzvaru sezonā, jo septembrī ar 9:1 sagrāva Hantimansijskas «Jugra».

SKA rindās šosezon ar trešo «hat-trick» izcēlās Iļja Kovaļčuks, kurš ar 23 gūtiem vārtiem ir līgas otrs labākais snaiperis.

Tikmēr Kulda spēlēja 18 minūtes un 27 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un izpildīja trīs spēka paņēmienus.

Viņš šosezon 25 spēlēs ir izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā Vladivostokas «Admiral», bez traumu guvušā kapteiņa Oskara Bārtuļa sastāvā, savās mājās ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja Minskas «Dinamo».

Bārtulis savainojumu guva iepriekšējā mačā, kad nospēlēja tikai pirmo periodu.

Savukārt Maskavas «Dinamo», kurai savainojuma dēļ joprojām nepalīdz Mārtiņš Karsums, viesos pēcspēles metienos ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Habarovskas «Amur».

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 90 punktiem 34 mačos ir SKA, savukārt 67 punkti ir Maskavas CSKA rēķinā, bet vēl par trim punktiem atpaliek Helsinku «Jokerit».

Tikmēr Maskavas «Dinamo» ar 49 punktiem ir septītā, par punktu apsteidzot Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Savukārt konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi vien pie 20 punktiem 31 mačā.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 59 punktiem 31 mačā ir Kazaņas «Ak Bars» vienība, kas par punktu apsteidz 32 cīņas aizvadījušās Omskas «Avangard» un Astanas «Baris» komandas, bet vēl punkts mazāk ir Ņižņekamskas «Ņeftehimik» rēķinā.

Tikmēr Pekinas «Kuņluņ Red Star» komanda ar 42 punktiem ir desmitā, kamēr Vladivostokas «Admiral» ar 36 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 27 punktiem ir Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati «Lada».

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu