Dārziņš atgriežas ar vārtu guvumu un palīdz «Dinamo» pieveikt «Avtomobilist»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas mačā svētdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar 3:2 pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist» hokejistus. Latvijas vienības sastāvā vārtus pamatlaikā guva Brendons Makmilans un Lauris Dārziņš, kurš aizvadīja savu pirmo spēli šajā sezonā. Pretiniekiem divas reizes izcēlās par līgas spēcīgākā metiena autoru uzskatītais Deniss Kuļašs, kurš izlīdzinājumu panāca 48 sekundes pirms pamatlaika beigām.

«Bullīšos» rīdzinieki izmantoja trīs no trim iespējām, izceļoties Gintam Meijam, Dārziņam un Denijam Kristo, kamēr Jānis Kalniņš uzvarēja trīs dueļos ar pretiniekiem, kuriem pēdējās divas iespējas vairs nepienācās, jo pēc trim sērijām mājinieki bija vadībā ar 3:0.

Dārziņš tika atzīts par labāko mājinieku rindās.

Jāpiebilst, ka šajā mačā tiesneši otrajā periodā divas reizes neieskaitīja viesu vārtu guvumus, jo tie tika iemesti pārkāpjot noteikumus.

Latvijas klubs ceturtdien parakstīja līgumu ar uzbrucēju Dārziņu, kurš maijā izlases rindās guva smagu ceļgala traumu, kopš tā laika nespēlējot.

Taču svētdien talantīgais hokejists atgriezās rīdzinieku rindās un jau savā otrajā maiņā guva vārtus, spēles ceturtajā minūtē rīdziniekus izvirzot vadībā. Dārziņš saņēma piespēli no Nerija Ališauska, ripu iegūstot uz pretinieku zonas zilās līnijas, tempā tiekot līdz Jakuba Kovārža sargātajiem vārtiem, prasmīgi apspēlējot čehu ripu ķērāju.

Rīdziniekiem pirmajā periodā piederēja pārsvars, jo pēc tam rezultātu dubultot varēja arī Gunārs Skvorcovs un gados jaunais Emīls Ģēģeris, taču iemest otro ripu neizdevās. Tā vietā 18.minūtē ātrā pretuzbrukumā Deniss Kuļašs atjaunoja līdzsvaru, izmantojot to, ka rīdzinieku vārtsargs Jānis Kalniņš īsti neredzēja metiena brīdi.

Otrajā trešdaļā spēle ritēja abpusējos uzbrukumos, rīdziniekiem neizmantojot vienu vairākumu, pēc tam, kad Kuļašs centās izprovocēt Ģēģeri, tam vairākas reizes iesitot ar nūju. Tiesa, drīz vien pēc tam «Dinamo» izvirzījās vadībā, kad 28.minūtē pēc Indraša metiena Kovārža atsisto ripu ar slidu uz vārtu priekšu atspēlēja Denijs Kristo, metiena pozīcijā nonākot Makmilenam, kurš iespēju garām nelaida.

Interesanti, ka pēc tam divas reizes ripa pabija arī Rīgas «Dinamo» vārtos, taču tiesneši pēc video atkārtojumu pētīšanas vārtus neieskaitīja. Vispirms tika konstatēts, ka ripa Kalniņa sargāto vārtu līniju šķērsojusi jau pēc svilpes, bet pēc tam Anatolija Goliševa it kā pēc noteikumiem gūtie vārti, netika ieskaitīti, jo «Dinamo» vārtsarga laukumā atradās Aleksandrs Torčeņuks, kurš traucēja Kalniņam.

Rīdzinieki arī otrajā trešdaļā uzbruka vairāk, izdarot 12 metienus, kamēr Kalniņš tika traucēts piecas reizes.

Savukārt trešajā periodā rīdzinieki reizi nespēja izmantot vairākumu, taču bija tuvu uzvarai pamatlaikā, taču pēdējā minūtē, kad «Avtomobilist» jau nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Kuļašs ar ļoti spēcīgu metienu panāca izlīdzinājumu. Tobrīd atlika spēlēt vien 48 sekundes.

Papildlaika sākumā labāki bija viesi, bet pēc tam lieliskas izdevības radās arī rīdziniekiem, tomēr rezultāts nemainījās.

Tikmēr pēcspēles metienos rīdziniekiem precīzi bija pirmie trīs vīri - izceļoties Meijam, Dārziņam un Kristo, kamēr Kalniņš, kurš šajā mačā atvairīja 17 no 19 metieniem, «apstādināja» Jevgēņiju Česaļinu, Pjēru Parento un Iļju Krikunovu.

Rīgas «Dinamo» - Jekaterinburgas «Avtomobilist» 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Lauris Dārziņš (Zīle, Ališausks) (3:33), 1:1 Deniss Kuļašs (Kučerjavenko, Kings) (17:46), 2:1 Brendons Makmilans (Kristo, Indrašis) (27:32), 2:2 Deniss Kuļašs (Goluševs, Jegorševs) (59:12), 3:2 Denijs Kristo (65:00, pēcspēles metiens).

Svētdienas spēlē Rīgas «Dinamo» rindās KHL čempionātā debitēja arī vārtsargs Pauls Svars.

Dārziņš pirmajās trijās KHL sezonās pārstāvēja tieši Rīgas «Dinamo» komandu, bet 2011.gadā noslēdza trīs sezonu līgumu ar Kazaņas «Ak Bars». Vēlāk viņš tika aizmainīts uz Čeļabinskas «Traktor», bet 2013.gada beigās atstāja šo komandu un 2014.gada sākumā atgriezās Latvijas vienībā. Pēc pagājušās sezonas, kā ierasts, rīdzinieki gandrīz visiem saviem spēlētājiem, kuru vidū bija arī Dārziņš, ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem, tāpēc tagad abām pusēm bija jānoslēdz jauns līgums.

Rīgas komanda ar 22 punktiem 32 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas «Slovan» atpalikdama deviņus punktus.

Tikmēr Jekaterinburgas «Avtomobilist» ar 55 punktiem 32 spēlēs ir piektajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Ceturtdien Rīgas «Dinamo» ar rezultātu 0:3 zaudēja KHL pagājušās sezonas vicečempionei Magņitogorskas «Metallurg», trešo reizi šosezon negūstot nevienus vārtus.

Tikmēr «Avtomobilist» Rīgā ieradusies ar divām uzvarām bagāžā, jo otrdien viesos ar 4:2 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», bet ceturtdien pretinieku laukumā ar 5:2 uzveica Čerepovecas «Severstaļ».

Rīgas «Dinamo» šonedēļ pārtrauca sadarbību ar krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu.

Abas komandas līdz šim savā starpā KHL čempionāta ietvaros tikušās 16 reizes. Rīdzinieki guvuši 7 uzvaras pamatlaikā, bet «Avtomobilist» izdevies tikt pie 6 panākumiem. Rīgas «Dinamo» uzvarējis visus trīs dueļus, kas noslēgušies pēc pamatlaika - 2 mačus pagarinājumā un 1 pēcspēles metienos.

Četru mājas spēļu sēriju Rīgas «Dinamo» noslēgs otrdien, 21. novembrī, pret Čeļabinskas «Traktor». Pēc tam līdz mēneša beigām būs četras spēles izbraukumā, turklāt pirmā no tām tieši pret šīs dienas pretinieci «Avtomobilist».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu