KHL nevēlas atbrīvot hokejistus uz olimpiskajām spēlēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ja Krieviju nepielaidīs 2018. gada olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, tas nozīmē, ka arī hokeja turnīrā nepiedalīsies Krievijas izlase. Līdz ar to atklāts ir jautājums, kura komanda ieņems tās vietu. Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) šo jautājumu plāno skatīt nākamā gada sākumā.

Tikmēr KHL Direktoru padomes loceklis Aleksandrs Medvedevs izteicies, ka līga varētu neatbrīvot hokejistus uz olimpiskajām spēlēm, ja Krievija netiks pielaista četrgades nozīmīgākajam sporta forumam. Jau iepriekš bija zināms, ka Phjončhanā nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.

«Ja patiešām līdz tam nonāks, tas būs īsts murgs,» aģentūra TASS citē IIHF prezidentu Renē Fāzelu. «Es nevēlos šantažēt KHL, mums jārod kopīgs risinājums, lai veidotos labums sportistiem un hokejam kopumā.»

Krievijas Hokeja federācijai (RHF) par spēlētāju neatbrīvošanu uz olimpiskajām spēlēm draud 429 tūkstošu eiro naudas sods.

«Viennozīmīgi, sankcijas var sekot - runa ir par naudas sodu. Domāju, ka somi, zviedri, čehi un citu valstu hokejisti, piedaloties olimpiskajās spēlēs, šajā pasākumā vēlas pārstāvēt savu valsti. Nebūtu taisnīgi viņiem to liegt. Esam šeit sportistu un atlētu dēļ, nevis politisku iemeslu dēļ,» sacīja Fāzels.

KHL čempionātā piedalās komandas no Latvijas, Baltkrievijas, Slovākijas, Ķīnas, Somijas, Kazahstānas un Krievijas.

Lēmumu par Krievijas dalību olimpiskajās spēlēs Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņos 5. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu