«Dinamo» hokejisti piekāpjas neērtajai «Traktor» komandai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas «Traktor» vienībai, kuru nav izdevies pieveikt kopš 2014. gada janvāra. Savstarpējos mačos «Traktor» svinēja septīto uzvaru pēc kārtas.

Savu trešo maču Rīgas «Dinamo» sastāvā aizvadīja lietuviešu vārtsargs Mants Armalis. Interesanti, ka ar viņa dalību Latvijas komanda visās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus ar rezultātu 1:3.

Pamatvārtsargs Jānis Kalniņš ir apslimis.

Rīgas «Dinamo» aizvadīja ne pārāk veiksmīgu spēli, kārtējo reizi neizmantojot daudz labu iespēju gūt vārtus.

Pirmajā periodā rīdzinieki divas reizes spēlēja skaitliskajā mazākumā. Vispirms divu minūšu sodu nopelnīja Brendons Makmilens, kurš tika arī pie desmit minūšu disciplinārsoda par diskutēšanu ar tiesnešiem, savukārt pēc tam mājiniekus mazākumā atstāja Māris Bičevskis. Pirmajā mazākumā viesi neko bīstamu neizveidoja, bet otrajā reizē komandu pāris reizes glāba Armalis.

Laukuma saimniekiem līdz īsteni bīstamiem momentiem tikt neizdevās, savukārt tuvojoties perioda beigām, kādreizējais Rīgas «Dinamo» hokejists Pols Šehura , kurš tagad spēlē «Traktor» rindās, centās pārmācīt Miķeli Rēdlihu. Uz sodīto soliņa devās abi hokejisti, bet rīdziniekiem tika vairākums, jo Šehura saņēma četras, bet Rēdlihs divas soda minūtes, tomēr arī atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka «Traktor» hokejisti, savukārt spēles otrajā daļā vismaz sākumā aktīvāki jau bija «Dinamo» vīri, kuri perioda vidū ieguva vairākumu. Šoreiz tas tika izmantots, jo pēc Galviņa un Dārziņa saspēles, metiena pozīcijā nokļuva Indrašis, kurš neapstādinot ripu to no iemetiena apļa trieca pretinieku tuvējā vārtu stūrī.

Nokļūstot iedzinējos, pārsvars atkal piederēja viesiem, kuri 47 sekundes līdz sirēnai spēja panākt neizšķirtu. Armalis vienu metienu atvairīja, taču ripa atlēca pa metienam Ribakovam, kurš iespēju garām nelaida. Rīgas «Dinamo» treneri tiesnešiem pieprasīja šīs epizodes videoatkārtojuma pētīšanu, jo uzskatīja, ka pirms tam Armalis ir traucēts vārtsarga laukumā, tomēr pēc ilgas pauzes soģi lēma, ka vārti gūti noteikumu ietvaros.

Arī trešā perioda sākumā «Dinamo» spēlēja vairākumā, tomēr ar izšķirošo metienu nesekmējās, savukārt 51.minūtē «Traktor» rindās teicams bija Šehura, kurš vispirms uzvarēja iemetienā, bet pēc tam vārtu priekšā pielaboja partnera no zilās līnijas mesto ripu, izvirzot «Traktor» vadībā ar 2:1.

Pēdējās minūtēs «Dinamo» centās atspēlēties, vēl vienā vairākumā nomainot Armali pret sesto laukuma spēlētāju, taču jau pēdējā minūtē Ginge pēc cita bijušā Rīgas «Dinamo» spēlētāja Līnusa Videla metiena panāca 3:1.

Kaut Rīgas «Dinamo» komanda joprojām ir pēdējā vietā visā līgā, tā vismaz punktu guvusi astoņās no pēdējām 11 spēlēm, līdz šim mačam pamatlaikā zaudējot vien pagājušās sezonas turnīra finālistēm Sanktpēterburgas SKA un Magņitogorskas «Metallurg». Tiesa, uzvara pamatlaikā šajā laikā gūta tikai viena un tradīcija ar pagarinājumiem vienībai turpinājās arī iepriekšējā duelī, kad svētdien pēcspēles metienos ar 3:2 tika pārspēta Jekaterinburgas «Avtomobilist» vienība. Tiesa, rīdzinieki šosezon joprojām svinējuši tikai divas uzvaras pamatlaikā un arī pret «Avtomobilist» šādu uzvaru izlaida pēdējā minūtē.

Rīgas «Dinamo» - Čeļabinskas «Traktor» 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Miks Indrašis (Dārziņš, Galviņš) (31:17, vair.), 1:1 Aleksandrs Ribakovs (39:13), 2:1 Pols Šehura (Ginge, Višņevskis) (50:02), 3:1 Rihards Ginge (Videls) (59:32).

Rīgas komanda ar 22 punktiem 33 spēlēs joprojām ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas «Slovan» atpalikdama deviņus punktus. Savukārt visas līgas kopvērtējumā priekšpēdējā vietā esošā Hantimansijskas «Jugra» apsteidz Latvijas vienību par pieciem punktiem.

Tikmēr «Traktor» ar 48 punktiem 33 spēlēs ir astotajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Slimības dēļ maču izlaidīs Jānis Kalniņš.

A post shared by Dinamo Rīga (@dinamorigaofficial) on

Svētdien Ģirta Ankipāna vadītā komanda savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist». Šajā spēlē pirmo reizi šosezon laukumā devās Lauris Dārziņš, kurš atzīmējās ar vārtu guvumu un realizēja «bullīti».

«Traktor» komanda uz Rīgu devās no Maskavas, kur iepriekšējā mačā ar 0:2 piekāpās vietējai «Spartak». Pēdējos četros mačos Čeļabinskas hokejisti piedzīvojuši trīs zaudējumus.

Līdz šim «Dinamo» ar «Traktor» KHL čempionātā bija tikušās 18 reizes, Čeļabinskas vienībai savstarpējos mačos gūstot 35 punktus, kamēr Latvijas vienība izcīnījusi 18 punktus.

Līdz mēneša beigām Rīgas vienībai būs četras spēles izbraukumā, pirmā no tām pret Jekaterinburgas «Avtomobilist».

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas «Dinamo» šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu