Ankipāns: Spēlējām tikpat kā bez kļūdām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.lv/Raimonds Volonts

Rīgas «Dinamo» hokejisti svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā pret Bratislavas «Slovan» spēlēja tikpat kā bez kļūdām, kas papildinājumā ar vārtsarga Jāņa Kalniņa labo sniegumu ļāva izcīnīt uzvaru, pēc mača preses konferencē sacīja komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

«Dinamo» savu skatītāju priekšā svinēja panākumu ar rezultātu 5:1 (3:0, 2:1, 0:0), pirmo reizi šajā sezonā savās mājās izcīnot panākumu pamatlaikā.

«No pirmās sekundes bijām iekšā spēlē, jo spēles plāns darbojās. Hokejisti kustējās pareizajos virzienos un spēlēja tikpat kā bez kļūdām. Pirmais uzbrucēju trijnieks realizēja savus momentus, plus vārtsarga labais sniegums. Apsveicu spēlētājus ar uzvaru, puiši malači,» gandarīts bija Ankipāns.

Rīdzinieki pamatlaikā izcīnīja vien trešo panākumu šajā sezonā, bet pirmie divi tika gūti viesos. Tāpat pēc šīs uzvaras «Dinamo» pameta pēdējo vietu KHL kopvērtējumā, apsteidzot Hantimansijskas

«Jugra» vienību, taču joprojām ir pēdējā Rietumu konferencē.

Mājiniekiem par mača varoni kļuva komandas kapteinis Miks Indrašis, kurš guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei izcēlās Guntis Galviņš, Lauris Dārziņš un Frenks Razgals, kurš iemeta savu pirmo ripu KHL karjerā.

Indrašis šajā mačā darbojās sev neierastajā centra uzbrucēja pozīcijā.

«Indrašis nav oriģināli centrs. Tomēr tas bija plāns šodienas mačam, bet redzēs kā būs turpmāk, vai viņu izmantosim šajā pozīcijā. Ja būs problēmas, tad nomainīsim,» skaidroja Ankipāns.

Savukārt Lauris Dārziņš guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, aizvadot savu rezultatīvāko spēli kopš atgriešanās hokejā. «Dārziņš ir meistarīgs un viņa pietrūka visu sezonas pirmo daļu. Tāpat kā šobrīd pietrūkst traumētā Denija Kristo,» par uzbrucējiem sacīja Ankipāns.

Bez Kristo savainoto spēlētāju sarakstā ir vēl vairāki hokejisti, no kuriem daži drīz varētu atkal kāpt uz ledus.

«Ansi Salmela jau nākošnedēļ sāks slidot, cerams, ka nākamsestdien Minskā varēs spēlēt. Tāpat arī Gints Meija, savukārt Uvim Balinskim ir nopietnāks savainojums. Krišjānis Rēdlihs it kā ir gatavs spēlēt nākamajā mačā, bet šodien viņu pietaupījām. Hokejisti spēlē pašaizliedzīgi, loģiski, ka traumas būs,» sacīja Ankipāns.

Savukārt «Slovan» galvenais treneris Eduards Zankovecs, kurš ir no Baltkrievijas, atzina, ka rīdzinieki bija labāki.

«Pretinieks bija labāks jau no paša sākuma un pirmajām maiņām. Labāk izmantoja momentus un pelnīti uzvarēja,» sacīja treneris.

Šajā cīņā savā starpā tikās Rietumu konferences vājākās komandas. «Slovan» ar 40 punktiem 37 spēlēs ieņem 13.vietu, kamēr Rīgas «Dinamo» ar 29 punktiem 38 mačos ir pēdējā starp 14 vienībām. Tiesa, rīdzinieki vairs nav vājākie visā līgā, jo tagad par diviem punktiem apsteidz «Jugra» komandu.

Šīs mini mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas klubs otrdien uzņems arī spēcīgo Maskavas CSKA, bet pēc tam izbraukumā gaidāms duelis pret Minskas «Dinamo».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu