Karsums pēc traumas sadziedēšanas atgriežas ar gūtiem vārtiem un piespēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums pirmdien pēc pusotra mēneša ilgas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, gūstot vārtus un reizi asistējot partnerim, taču viņa pārstāvētā Maskavas «Dinamo» cieta zaudējumu.

(Papildināta no desmitās rindkopas.)

«Dinamo» viesos papildlaikā ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) zaudēja Ufas «Salavat Julajev» komandai, ciešot otro neveiksmi pēc kārtas.

Karsums traumas dēļ nebija spēlējis kopš 15.oktobra. Viņa atgriešanās tika gaidīta jau aizvadītās nedēļas nogalē, taču sestdien pret «Soči» komandu viņš vēl nespēlēja.

Atgriešanās notika pirmdien, Karsumam jau mača sākumā gūstot vārtus. Viņš spēles sestajā minūtē pēc Dastina Boida un Mihaila Aņisina piespēlēm atklāja rezultātu. Tiesa, jau pēc 30 sekundēm «Salavat Julajev» atjaunoja neizšķirtu, vārtus gūstot Enveram Ļisinam.

Turpinājumā Tēmu Hartikainens 36.minūtē vadībā izvirzīja Ufas komandu, bet 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Andrejs Aleksejevs, kuram asistēja Karsums un Iļja Ņikuļins, spēja atjaunot neizšķirtu.

Papildlaikā veiksme gan bija Ufas komandas pusē, jo uzvaras vārtus iemeta Hartikainens.

Karsums spēlēja 17 minūtes un 44 sekundes, izpildot piecus spēka paņēmienus un uzvarot vienā no pieciem iemetieniem.

Šosezon viņš aizvadījis 23 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Latviešu uzbrucējs Maskavas klubu pārstāv jau piekto sezonu.

Tikmēr citā spēlē līgas līdere Sanktpēterburgas SKA, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, viesos ar 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) uzvarēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu.

SKA komanda uzvaru nodrošināja mača pēdējās septiņās minūtēs, vispirms Nikolajam Prohorkinam panākot izlīdzinājumu 1:1, bet pēc tam izceļoties Vadimam Šipačovam un Aleksandram Barabanovam.

Šipačovs uzvaras vārtus iemeta 81 sekundi pirms pamatlaika beigām, bet Barabanovs izcēlās 25 sekundes pirms trešā perioda beigām, ripu raidot tukšos pretinieku vārtos.

SKA izcīnīja devīto uzvaru pēc kārtas, bet «Ņeftehimik» komandai pārtrūks trīs uzvaru sērija.

Vēl vienā mačā Austrumu konferences līdere Kazaņas «Ak Bars» mājās ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) uzvarēja Minskas «Dinamo».

Uzvarētājiem Jirži Sekāčs un Staņislavs Gaļijevs guva pa vieniem vārtiem un atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 105 punktiem 39 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kamēr 84 punkti ir Maskavas CSKA, kas otrdien viesosies pie Rīgas «Dinamo», rēķinā, bet vēl par septiņiem punktiem atpaliek Helsinku «Jokerit».

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 62 punktiem ir piektā, bet Maskavas «Dinamo» vienība ar 59 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie 29 punktiem 38 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan», kuru rīdzinieki svētdien savās mājās uzvarēja ar 5:1, «Dinamo» atpaliek par 11 punktiem. Tiesa, Latvijas klubs šajā mačā pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, jo tagad par diviem punktiem apsteidz Hantimansijskas «Jugra» komandu.

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 72 punktiem atrodas Kazaņas «Ak Bars» komanda, otrā ar 61 punktu kā savas divīzijas līdere ir Omskas «Avangard», kamēr 67 punkti ir Ņižņekamskas «Ņeftehimik» kontā.

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā «Kuņluņ Red Star» ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas «Admiral» ar 39 punktiem ir vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 33 punktiem ir cita aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada», ko vada latviešu speciālists Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu