Sanktpēterburgas SKA uzvar «Ak Bars» KHL konferenču līderu spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) konferenču līdervienību spēlē trešdien neapšaubāmā sacensību favorīte Sanktpēterburgas SKA, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Kazaņas «Ak Bars».

Pēc Vadima Šipačova un Sergeja Plotņikova metieniem SKA komanda cīņas vidū bija vadībā ar 2:0, tomēr drīz vien «Ak Bars» vienībai vienu ripu atguva Vladimirs Tkačovs, bet jau 34.minūtē zviedrs Antons Landers panāca 2:2. Pamatlaika turpinājumā vārti vairs netika gūti, bet pagarinājumā uzvaru SKA izrāva Patrijs Herslijs.

Šīs sezonas 40 spēlēs SKA komanda joprojām tikai reizi zaudējusi pamatlaikā, bet «Ak Bars» patlaban ir līdere Austrumu konferencē, kaut pēdējās četrās spēlēs piedzīvojusi trīs neveiksmes.

«Ak Bars» kopvērtējumā pietuvojās Ņižņekamskas «Ņeftehimik», kas trešdien savā laukumā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo».

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 107 punktiem 40 mačos ir SKA, bet ar 87 punktiem seko Maskavas CSKA, kas otrdien pieveica Rīgas «Dinamo». Savukārt vēl par septiņiem punktiem atpaliek Helsinku «Jokerit».

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 65 punktiem ir piektā, bet traumu izdziedējušā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» vienība ar 59 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie 29 punktiem 39 mačos. No konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan», ko rīdzinieki svētdien savās mājās uzvarēja ar 5:1, Latvijas vienība atpaliek par 11 punktiem. Tiesa, Latvijas klubs šajā mačā pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, jo tagad par punktu apsteidz Hantimansijskas «Jugra» komandu.

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 73 punktiem atrodas Kazaņas «Ak Bars» komanda, otrā ar 63 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas «Avangard», kamēr 70 punkti tagad ir «Ņeftehimik» kontā.

Artūra Kuldas pārstāvētā «Kuņluņ Red Star» ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas «Admiral» ar 39 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 35 punktiem ir cita aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada», ko vada latviešu speciālists Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu