«Kurbads» pārspēj «Mogo» OHL iepriekšējās sezonas finālistu duelī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

«Optibet» Hokeja līgas (OHL) iepriekšējās sezonas finālistu duelī trešdien «Kurbada» komanda ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pieveica «Mogo» spēlētājus, kas līdz ar to zaudēja līderpozīciju kopvērtējumā.

Rezultātu jau trešajā minūtē atklāja «Mogo» spēlētājs Miks Lipsbergs, tomēr nieka 28 sekundes vēlāk Gatis Gricinskis realizēja izgājienu un panāca neizšķirtu. Otrajā trešdaļā «Kurbadam» vadību deva lielisks Mārtiņa Giptera tālšāviens no zilās līnijas, turklāt līdz ar perioda beigu signālu Jānis Sprukts guva arī trešos vārtus «Kurbada» labā, kas gan netika ieskaitīti. Pēdējās 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījās, «Kurbadam» virslīgā uzvarot ceturtajā mačā pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja «Liepāja»/«Optibet», kas ar 8:1 (3:0, 3:1, 2:0) viesos pieveica hokeja skolu «Rīga». Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Bruno Zabis, bet pa četriem punktiem nopelnīja Egils Kalns un Kārlis Ozoliņš, kuriem bija gūti vārti un trīs piespēles.

Pirms šī mača «Rīga» atvadījās no trim uzbrucējiem - Kirils Galoha, kurš novembrī palīdzēja arī Latvijas izlasei, devies iekarot Vācijas, pēc spēka trešo līgu, Igaunijas izlases spēlētājs Daniils Fursa turpmāk spēlēs Somijā, bet Rūdolfs Builis ģimenes apstākļu dēļ pievienojies pirmās līgas komandai Valmieras HK/BSS/ViA.

Savukārt «Zemgale»/LLU trešdien ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) savā laukumā pieveica turnīra pastarīti «Prizma», vārtus gūstot Olafam Aplokam, Ivanam Ribčikam un Kristapam Milleram. Zīmīgi, ka Jelgavas komanda maču noslēdza bez ielaistiem vārtiem, kaut atpūtās tās pirmais numurs Rihards Cimermanis, kuru šonedēļ nosauca par turnīra labāko spēlētāju novembrī.

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar 39 punktiem 19 spēlēs atgriezusies «Liepāja»/«Optibet» komanda, kurai ar 38 punktiem 18 cīņās seko «Mogo». Trešajā vietā ar 34 punktiem 17 cīņās ir «Kurbads», kam punktu zaudē 19 mačus aizvadījusī «Zemgale»/LLU.

Vēl «Rīgai» ir 15 punkti, bet «Prizma» savākusi sešus punktus.

Nākamā kārta tiks izspēlēta sestdien, centrālajā mačā «Liepāja»/«Optibet» vienībai uzņemot «Mogo».

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija «Optibet» kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē «Pārdaugava».

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu