Rīgas «Dinamo» ar Žerdevu atkal parakstījusi līgumu līdz sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» ar krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu atkal parakstījusi pilnvērtīgu līgumu līdz sezonas beigām, vēsta čempionāta rīkotāji.

Žerdevs komandai pievienojās septembra beigās, tobrīd parakstot vienošanos līdz sezonas beigām. Tiesa, vēlāk hokejistu piemeklēja disciplīnas problēmas, tāpēc parādījās informācija, ka Žerdevs no Rīgas «Dinamo» tiks atlaists.

Tomēr pēcāk krievu mediji ziņoja, ka hokejists komandas vadībai lūdzis piedošanu, uzsverot, ka vairs nepārkāps sportisko režīmu. «Dinamo» viņam deva vēl vienu iespēju, novembrī noslēdzot viena mēneša pārbaudes laika līgumu, bet tagad 33 gadus vecais hokejists atkal ticis pie līguma līdz sezonas beigām.

Žerdevs 2. novembrī izbraukuma mačā pret Maskavas «Dinamo» komandu guva traumu, un tieši pēc tam viņam radās problēmas ar disciplīnu. Zīmīgi, ka hokejistam 5. novembrī bija dzimšanas diena.

Laukumā Žerdevs atgriezās svētdien pret Bratislavas «Slovan», palīdzot rīdziniekiem šosezon izcīnīt pirmo uzvaru pamatlaikā savās mājās (5:1), kā arī otrdien viņš spēlēja pret Maskavas CSKA (0:1).

Šosezon viņš Rīgas kluba rindās 15 spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -6.

Oktobra sākumā tieši Žerdevs nospēlēja galveno lomu Rīgas «Dinamo» 14 zaudējumu sērijas pārtraukšanā, jo iemeta divus vārtus pret «Slovan» vienību, izceļoties arī pagarinājumā.

Žerdevam KHL ir gana skandaloza slava, jo savulaik viņš no Prāgas «Lev» komandas tika atskaitīts pat vēl pirms sezonas sākuma, jo pārkāpa sportisko režīmu.

Rīgas «Dinamo» ar 29 punktiem 39 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu