Sietlas hokeja komandai dota zaļā gaisma pievienoties NHL

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Sietlas komandas pievienošanai čempionāta dalībniecēm piekritusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) valde, pavēstījis organizācijas komisārs Gerijs Betmens. Iestāšanās maksa šai vienībai ir 650 miljoni dolāru (554 miljoni eiro).

Līdz ar to Sietlas komanda varētu būt NHL 32. dalībniece. Jauna arēna šajā pilsētā tiks uzcelta 2020. gadā, kad paredzēta arī vienības debija pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Tāpat Sietla labprāt piesaistītu kādu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu.

«Līga ir piekritusi izskatīt Sietlas pieteikumu startam NHL čempionātā, un ļausim tuvākajos mēnešos veikt sezonas abonementu tirdzniecību, kas ir ierasts process,» izteicās Betmens.

Ar šo sezonu NHL čempionātā pirmo reizi startē Vegasas «Golden Knights» komanda, kas par savu iestāšanos samaksāja 500 miljonus dolāru (426 miljonus eiro).

Jau 2013. gadā izskanēja informācija, ka NHL varētu pievienoties klubs no Sietlas, taču pagaidām tas nav noticis. Tobrīd kā galvenais kavēklis tika minēts tieši atbilstošas arēnas trūkums, tomēr pirms dažām dienām tika saņemts apstiprinājums «KeyArena» renovēšanai.

«KeyArena» savulaik bija mājvieta NBA klubam Sietlas «SuperSonics», kas 2008.gadā pārtapa par «Thunder» un pārcēlās uz Oklahomasitiju.

Tiesa, līgas piekrišana izskatīt Sietlas pilsētas pieteikumu vēl nenozīmē, ka komanda tiešām startēs NHL, jo svarīga būs cilvēku interese par šo vienību, tāpēc sākotnēji pārdošanā tiks izlikti abonementi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu