Indraša vārtu rekords sekmē Rīgas «Dinamo» uzvaru Minskā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas «Dinamo» sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā izbraukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo». Rīdzinieku komandas kapteinis Miks Indrašis izcēlās ar diviem precīziem metieniem, sasniedzot jaunu personīgo rekordu gūtajos vārtos.

Indrašis šosezon 40 mačos guvis 17 vārtus. Līdz šim viņam visvairāk precīzu metienu bija 2014./15. gada sezonā, kad uzbrucējs guva 16 vārtus.

Rīgas «Dinamo» kapteinis šosezon arī atzīmējies ar 14 rezultatīvām piespēlēm. Ar 31 punktu Indrašis pārliecinoši ir rezultatīvākais spēlētājs komandā. Otrs rezultatīvākais ar 18 punktiem ir Denijs Kristo.

Vēl mačā pret Minskas «Dinamo» vārtus guva Frenks Razgals, kuram tas bija otrais precīzais metiens šosezon un kopumā KHL karjerā.

Sezonas 40. mačā rīdzinieki tika vien pie 4. uzvaras pamatlaikā.

Rīgas «Dinamo» un vārtsargs Jānis Kalniņš bija tuvu tam, lai izcīnītu trešo «sauso» uzvaru šosezon, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām Džeks Skillī guva goda vārtus Minskas vienības labā.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja Razgals, kurš pēc izslidošanas vārtu priekšā precīzi meta tuvajā stūrī. Pirmā perioda vidū spēle lielākoties bija vidējā zonā, bet turpinājumā mājinieki aktivizējās un arvien vairāk apdraudēja Kalniņa sargāto vārtu drošību.

Četras minūtes pirms perioda beigām Latvijas vienības aizsargam Ansi Salmelam bija iespēja dubultot viesu pārsvaru, taču viņš netrāpīja ripu tukšā vārtu stūrī. Savukārt otrā laukuma galā mājinieki atbildēja ar bīstamu momentu pie Kalniņa sargātā cietokšņa. Tāpat trešdaļas beigās laba izdevība gūt vārtus bija Rīgas kluba kapteinim Indrašim.

Otrās trešdaļas sākumā aktīvāki bija minskieši, bet, tuvojoties perioda vidum, viesi atguva iniciatīvu, kā rezultātā izdevās gūt otros vārtus. Perioda 11.minūtē Dārziņš izdarīja spēcīgu metienu no zilās līnijas, to pielabojot Indrašim, kurš dubultoja viesu pārsvaru.

Turpinājumā Kalniņam vajadzēja glābt rīdziniekus no vārtu zaudējumu, bet vienā no epizodēm Minskas aizsargi kļūdījās vidējā zonā, līdz ar to Robertam Lipsbergam izdevās izslidot vienam pret mājinieku vārtsargu Jūnasu Enrūtu, taču arī zviedrs palika nepārspēts.

Trīs minūtes pirms perioda beigām pirmo reizi mačā kāda no komandām tika pie iespējas spēlēt vairākumā, to nopelnot rīdziniekiem. Tiesa, pirmais vairākums mačā palika neizmantots.

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē rīdzinieku aizsargs Kristaps Zīle par klupināšanu atstāja viesus mazākumā. Rīgas hokejisti mazākumu izturēja, bet turpinājumā mača gaitu kontrolēja mājinieki, kamēr rīdzinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Vienā no tiem nepiesegts vārtu priekšā nonāca Indrašis, kuram gan neizdevās iemest trešo ripu mājinieku cietoksnī.

Perioda vidū Latvijas komanda tika pie iespējas četras minūtes spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz viena hokejista pārspēku neizdevās izmantot. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki ar diviem bīstamiem metieniem pārbaudīja Enrūta modrību, taču zviedru vārtsargs bija uzdevumu augstumos.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Kalniņš tomēr bija spiests kapitulēt, precīzi metot amerikāņu uzbrucējam Skilam. Pēdējā minūtē Enrūts tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un 16 sekundes pirms finālsvilpes Indraši raidīja ripu tukšos mājinieku vārtos.

Minskas «Dinamo» - Rīgas «Dinamo» 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

vārti: 0:1 Frenks Razgals (5:08), 0:2 Miks Indrašis (30:18), 1:2 Džeks Skillī (58:07), 1:3 Miks Indrašis (59:44)

metieni: 35:21

soda minūtes: 6:2

uzvarēti iemetieni: 32:17

bloķēti metieni: 9:14

spēka paņēmieni: 12:8

Turpinājumā pirmdien rīdziniekiem būs cīņa savā laukumā pret Maskavas apgabala «Vitjaz», bet tad sekos nedēļu ilgs pārtraukums, pēc kura būs trīs maču izbraukuma tūre tālajos austrumos. Gada noslēgumā Rīgas «Dinamo» piedalīsies prestižajā Špenglera kausā, kas notiks Šveices pilsētā Davosā

Rīgas «Dinamo» ar 32 punktiem 40 mačos joprojām ir pēdējā - 13. vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Slovākijas kluba Bratislavas «Slovan» atpaliekot 8 punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par 4 punktiem mazāk.

Tikmēr Minskas «Dinamo» ar 50 punktiem 40 cīņās ieņem 10. vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

Šosezon abas komandas iepriekšējo reizi spēkojās oktobra beigās, kad Minskas vienība Rīgā uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 2:1.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu