Minskas «Dinamo» galvenais treneris: Kalniņš bija lielisks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas «Dinamo» vārtsargs Jānis Kalniņš sestdien demonstrēja lielisku sniegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, uzskata pretinieku komandas Minskas «Dinamo» galvenais treneris Gordijs Dvaijers.

Rīdzinieki sestdien viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Baltkrievijas klubu. Uzvarētāju vārtos Kalniņš atvairīja 34 no 35 pretinieku mestajām ripām.

«Nepatīkams zaudējums. Nebija tā, ka nenovērtējām pretiniekiem. Viņi ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Otrajā periodā mēģinājām izveidot vārtu gūšanas momentus, bet viņu vārtsargs šovakar bija lielisks. Bija iespējas gūt vārtus, bet nevarējām tās pārvērsta rezultātā,» stāstīja Dvaijers, uzsverot Kalniņa lielisku sniegumu mačā.

«Esmu apmierināts ar to, kā hokejisti izpildīja spēles plānu. Viņi spēlēja nesavtīgi, gāja uz priekšu un tika pie pelnītas uzvaras,» pēc mača kodolīgs bija Rīgas «Dinamo» galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Ar diviem gūtiem vārtiem Rīgas komandas labā izcēlās Miks Indrašis, bet vienu reizi precīzi meta Frenks Razgals, kuram šie bija otrie vārti KHL, bet pirmos viņš guva svētdien mačā pret Slovākijas komandu Bratislavas «Slovan».

«Spēlei bijām labi sagatavojušies gan taktiski, gan psiholoģiski. Neko viņiem neatļāvām,» klubs citē Razgalu, kurš sestajā minūtē atklāja mača rezultātu.

«Biju aiz vārtiem un neko daudz nedomāju. Redzēju, ka vārtsargs varētu nepamanīt metienu. Treneri vienmēr saka, lai lienam uz vārtiem. To arī darīju un paveicās, ka iemetu,» turpināja Razgals.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki guva pirmos vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

«Nekad nevar zināt, kas notiks. Viņi bija uz emocionāla pacēluma viļņa. Mums galvenais bija neradīt paniku un nospēlēt mierīgi līdz galam,» teica Razgals.

Turpinājumā pirmdien rīdziniekiem pirmdien būs cīņa savā laukumā pret Maskavas apgabala «Vitjaz», bet pēc tam sekos nedēļu ilgs pārtraukums, pēc kura būs trīs maču izbraukuma tūre tālajos austrumos. Gada noslēgumā Rīgas «Dinamo» Davosā piedalīsies prestižajā Špenglera kausā.

«Jāstrādā tālāk. Arī pirmdien jāspēlē uz visiem 100%, tad rezultāts neizpaliks,» uzsvēra Razgals.

Rīgas «Dinamo» ar 32 punktiem 42 mačos joprojām ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot astoņus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par četriem punktiem mazāk.

Tikmēr Minskas «Dinamo» ar 50 punktiem 40 cīņās ieņem desmito vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu