Indrašis turpina uguņot; «Dinamo» apspēlē «Vitjaz» hokejistus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otro uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā pirmdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 4:2 apspēlēja Maskavas apgabala «Vitjaz». Pirmos vārtus šosezon guva Edgars Kulda un Kristaps Zīle. Vēl uzvarētāju sastāvā pa reizei izcēlās Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis, kurš guva savus 18. vārtus šosezon.

«Dinamo» pirmo reizi šajā sezonā tikuši pie diviem panākumiem pamatlaikā pēc kārtas. Rīdzinieki sezonas 41 spēlē izcīnījuši tikai piecas uzvaras pamatlaikā, bet trīs no tām gūtas pēdējos četros mačos.

Perioda pirmajā pusē neliels pārsvars piederēja viesiem, bet mača mierīgo ritējumu 13.minūtē pārtrauca Edgars Kulda, kurš pēc veiksmīgas cīņas aiz vārtiem tika pie laba metiena un panāca 1:0. Turpinājumā Rīgas hokejisti par skaitliskā sastāvā pārkāpumu saņēma divu minūšu sodu, taču mazākums tika izturēts.

Perioda turpinājumā nevienai no komandām neizdevās izveidot bīstamus momentus, «Dinamo» komandai pārtraukumā ejot ar vienu vārtu pārsvaru. Trešā perioda septītajā minūtē pēc aktīva uzbrukuma rīdzinieki nopelnīja savu pirmo vairākumu spēlē. Vairākumā pa vārtiem spēcīgi meta Guntis Galviņš, atlēkušajai ripai nonākot pie Krišjāņa Rēdliha. Arī K.Rēdliha metiens tika atvairīts, taču viņa brālis Miķelis ar atkārtotu mēģinājumu dubultoja mājinieku pārsvaru.

Pēc zaudētajiem vārtiem «Vitjaz» hokejisti perioda vidū vairākas reizes apdraudēja «Dinamo» vārtu drošību, mājiniekiem palīdzot vārtsargam Jānim Kalniņam un veiksmei. Turpinājumā rīdzinieki tika pie vēl viena vairākuma, taču tas palika neizmantots, turklāt sešas minūtes pirms perioda beigām, iekrītot aizsardzībā, pretinieki izslidoja divatā pret vienu «Dinamo» hokejistu, somam Matiasam Mitinenam raidot ripu Kalniņa sargātajos vārtos.

Divas minūtes pirms trešdaļas noslēguma abas komandas nopelnīja pa noraidījumam, tādējādi perioda beigas tika aizvadītas, spēlējot četratā pret četriem, taču šādā formātā nevienai no komandām neizdevās gūt virsroku.

Trešā perioda ceturtajā minūtē «Dinamo» panāca 3:1. Somu aizsargs Ansi Salmela meta no zilās līnijas, ripai iesprūstot spēlētāju burzmā un nonākot pie M.Rēdliha, kurš to pāradresēja tālāk Mikam Indrašim, «Dinamo» kapteinim atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Tiesa, pēc sešām minūtēm komandas atkal šķīra vairs tikai vieni vārti. Aleksejs Makejevs laukuma galā atbruņoja Gunti Galviņu un pēc izslidošanas vārtu priekšā panāca 2:3.

Turpinājumā, tikai pateicoties Kalniņam, pretiniekiem neizdevās panākt neizšķirtu. Pēc pāris neveiksmīgajām epizodēm «Dinamo» paņēma pusminūtes pārtraukumu, taču pēc tā Kristaps Zīle atstāja laukuma saimniekus mazākumā. Mazākumu Rīgas hokejisti izturēja, bet arī paši pēc tam vairākumā nespēja iemest.

Spēlējot jau vienādos sastāvos, nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Zīle ar spēcīgu metienu no zilās līnijas panāca 4:2. Kad līdz finālsvilpei bija palikušas mazāk kā divas minūtes pretinieku hokejists iegrūda Ņikitu Jevpalovu apmalē. «Dinamo» hokejists guva savainojumu un nevarēja turpināt spēli, taču pats saviem spēkiem bija spējīgs atstāt laukumu.

Mača pēdējā minūtē «Vitjaz» spēlēja ar tukšiem vārtiem un sešiem laukuma spēlētājiem, bet zaudēto neatguva, «Dinamo» hokejistiem svinot uzvaru.

Rīgas «Dinamo» - Maskavas apgabala «Vitjaz» 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Edgars Kulda (Lipsbergs, Bičevskis) (12:09), 2:0 Miķelis Rēdlihs (K. Rēdlihs, Galviņš) (26:25, vair.), 2:1 Matiass Mitinens (Benduličs) (34:01), 3:1 Miks Indrašis (Salmela, M. Rēdlihs) (43:30), 3:2 Aleksejs Makejevs (Afinogenovs) (48:58), 4:2 Kristaps Zīle (Bičevskis) (55:24).

TV6 tiešraidē Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pirmdien paziņoja, ka 20. janvārī Rīgā komanda aizvadīs maču zem klajas debess, tiekoties ar Minskas «Dinamo» hokejistiem. Mača vieta tiks atklāta tuvākajā laikā, bet Savickis teica, ka tas norisināsies sporta laukumā pie kādas no Rīgas vidusskolām. Savickis prognozē, ka šo maču apmeklēs 7500 līdz 8000 skatītāji.

Līdz šim «Dinamo» ar «Vitjaz» KHL čempionātā tikušās 19 reizes, 11 panākumus gūstot Latvijas vienībai. No tiem deviņi svinēti pamatlaikā, pa vienam papildlaikā un pēcspēles metienos.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon 5. oktobrī Krievijā uzvaru ar 4:1 izcīnīja «Vitjaz» hokejisti.

Tikmēr citās spēlēs Mārtiņa Karsuma un Kristapa Sotnieka pārstāvētās komandas pirmdien bez latviešu līdzdalības cieta zaudējumus. Uzbrucēja Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» viesos ar rezultātu 2:6 piekāpās Austrumu konferences līderei Kazaņas «Ak Bars». Savukārt aizsarga Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada» ar Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu pie stūres savā laukumā ar rezultātu 0:5 kapitulēja Omskas «Avangard» vienībai.

Nākamajā spēlē pēc nedēļas «Dinamo» viesosies Ķīnā, kur tiksies ar Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas «Kuņluņ Red Star», kas pēdējā laikā spēlējusi ļoti neveiksmīgi. Pēc tam Rīgas komanda dosies Tālo Austrumu tūrē uz Habarovsku un Vladivostoku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu