Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Ko darīt ar Indraši?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Kā? Ko darīt ar Indraši? Lai spēlē un ir Rīgas «Dinamo» vismaz kāds, kurš ar savu spēli spēj priecēt vēl atlikušos hokeja fanus. Principā arī es kā skatītājs vēlētos, lai Miks visu savu karjeru aizvada mājās, jo citā komandā spēlējošs latvietis vismaz dažas reizes sezonā mums ir pretinieks. Kā Kaspars Daugaviņš vai Mārtiņš Karsums. Nu gan laiki ir mazliet mainījušies un pretinieku nometnē spēlējošs savējais netiek uztverts kā ienaidnieks. Kā savulaik Maskavas dinamietis Juris Repsis, kad, ierodoties maskaviešiem Rīgā, visa Sporta pils bļāva: «Rep-sī! Rep-sī» It kā sauktu mājās suni... Daugaviņu, Karsumu, Oskaru Bārtuli, Kristapu Sotnieku un Artūru Kuldu kā pretinieku Rīgā vairs neviens nenorej.

Tātad ko darīt ar Indraši, kuram ir līgums ar mūsu «Dinamo» līdz 2018. gada 30. aprīlim, tāpat kā lielākajai daļai spēlētāju, bet atšķirībā no jaunajiem (Kristaps Zīle, Uvis Balinskis), kuri varbūt varētu būt interesanti citiem KHL klubiem, Indrašis pēc 30. aprīļa būs pilnīgi brīvs un varēs pāriet uz jebkuru KHL klubu, «Dinamo» par viņu nesaņemot pilnīgi nekādu kompensāciju. Tāpēc «Dinamo», vispirms jau ģenerālmenedžerim Ģirtam Ankipānam jāspicē ausis augšā – kuri ir tie, kas vēlētos nopirkt Miku, un cik viņi gatavi maksāt.

Un laika nav daudz – līdz 27. decembra pusnaktij pēc Maskavas laika (precīzāk – 23.59). Ja līdz šim laikam Ankipāns, protams, tikai ar kluba vadības atbalstu/nepiekrišanu Indraši nepārdos, tad «Dinamo» nedabūs neko.

Bet Ankipānam ir ļoti grūti iekost sev pašam elkonī – kopā ar atveseļojušos Lauri Dārziņu Indrašis ir rezultāta taisītājs Rīgas «Dinamo»... Kā galvenajam trenerim lieti šāds duets noderētu pašam! Bet! «Dinamo» taču esot arī biznesa projekts... Jo sportiskie mērķi laikam tomēr šosezon jānoliek malā – iekļūšana Gagarina kausā izskatās nereāla. Tāpēc līdz 27. decembrim Indrašis ir jāpārdod.

Pieprasījums pēc ripas vārtos metoša uzbrucēja KHL ir. Novembra sākumā par Indraši interesējās Jekaterinburgas «Automobilist» (treneris Vladimirs Krikunovs) un Pekinas «Red Star» (Maiks Kīnens). Ar ķīniešiem, lasi, tur strādājošo Raiti Pilsētnieku, līgums jau gandrīz bija parakstīts, taču, kā par nelaimi, iepriekšējā spēlē Jaroslavļā – 4:0 Miks pamatīgi noārdījās (2+1) un «Dinamo» saimniekam Skanstes ielā Jurim Savickim likās, ka ķīniešu 100 000 eiro ir par maz! Loģiski, ka Pilsētnieks, kurš nu jau ir «Red Star» prezidents un jau atlaidis no darba ... Maiku Kīnenu, par nenotikušo darījumu palika neapmierināts:

«Ar «Dinamo» vienojāmies par kompensāciju, panācām mutisku vienošanos, «Dinamo» šodien (6. novembrī) bija jāiesniedz pēdējie dokumenti, lai pāreja varētu notikt... Bija sākta vīzas kārtošana, taču dokumentu vietā saņēmu zvanu no Ankipāna, ka «Dinamo»atsakās no šā darījuma. Nesapratu, vai par mazu bija mūsu kompensācija, vai kas cits.»

Varētu šķist, ka šāds notikumu pavērsiens varētu no līdzsvara izsist Indraši (ķīnieši tomēr piedāvāja daudz lielāku līgumu, nekā tas ir Rīgā, turklāt arī uz 2018./2019. gada sezonu), taču Miks tik smaida un met vārtos vienu ripu pēc otras. 12 spēlēs kopš nenotikušā darījuma – 8+6 un, protams, pelna savu pirmo lielo līgumu karjerā. Droši vien Miks pelna arī kompensācijas lielumu «Dinamo».

Ja vien «Dinamo» priekšnieki nav izdomājuši Indrašim nākamajā sezonā piedāvāt līgumu, kas rakstāms ar sešām nullēm (dolāros!), nu labi – ar piecām, bet pirmais cipars tur – 9, tad vakar – 11. decembrī viņš aizvadīja pēdējo mājas spēli «Dinamo» formā.

Vai nu tas būs Helsinku «Jokerit», Maskavas CSKA vai kāds cits KHL klubs, taču šāda pāreja būtu tikai loģiska. Droši vien bez pilsētas (Helsinki ļoti tuvu!) svarīgs ir arī jaunā kluba galvenais treneris. Lai nebūtu kā Laurim Dārziņam, kuru 2011. gadā pie sevis uz Kazaņu aicināja Zinetula Biļaļetdinovs, bet Laurim iznāca spēlēt pie pavisam cita trenera – Krikunova. Mikam ļoti labi patīk spēlēt pie trenera Ankipāna...

Var jau būt, ka līdz 27. decembrim, tātad vēl trīs spēles, Indrašis labos arī «Dinamo» vietējā uzbrucēja rekordu. Dārziņš un Karsums Rīgā metuši pa 21 ripai, Mikam šobrīd ir 18, kas visā KHL ir trešais labākais rādītājs.

«Dinamo» latviešu rekordisti

  • Lauris Dārziņš (2010/2011) 45 spēles 21+23
  • Mārtiņš Karsums (2011/2012) 54 spēles 21+12
  • Miks Indrašis (2017/2018) 41 spēle 18+14
  • Daugaviņš Maskavas «Dinamo» (2014/2015) 56 spēles 22+15
  • Indrašis visās iepriekšējās sezonās Rīgā arīdzan bijis labs metējs: 14+12, 12+19, 16+15, 14+19 un 11+12.

P.P.S. Jau pēc mača Jaroslavļā Sava, kā jaunieši sauc Juri Savicki, noteicis: «Kas? Mēs kaut kādi mīkstie? Nevienam mēs savu Mikiņu nepārdosim!» Vakar Hokeja studijā Savickis šo savu lēmumu vēlreiz apstiprināja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu