Rīgas «Dinamo» šodien Ķīnā sāk sezonas smagāko izbraukumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Sezonas smagāko izbraukuma turneju šodien Ķīnā sāks Rīgas «Dinamo» hokejisti, kuri Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačā spēkiem mērosies ar aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas «Kunluņ Red Star». Mačs sāksies jau plkst. 13.30, un to tiešraidē pārraidīs kanālā «Viasat Sport Baltic».

Līdz šim abas komandas KHL čempionāta ietvaros tikušās trīs reizes, kurās divreiz pamatlaikā uzvaru svinējusi Ķīnas vienība, bet «Dinamo» vienīgo panākumu guvusi pēcspēles metienu sērijā.

Kulda aizvadītajās 32 spēlēs nopelnījis trīs rezultativitātes punktus par piespēli, bet viņa lietderības koeficients ir -5.

«Kunluņ Red Star» pēdējā laikā spēlē ļoti neveiksmīgi. Iepriekšējos 12 mačos tā izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Izbraukumā Ģirts Ankipāns ar kolēģiem līdzi ņēmis arī iepriekš savainoto aizsargu Karlu Stoleriju un uzbrucēju Deniju Kristo.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvā šim izbraukumam kopumā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Vienībā atgriezušies Stolerijs, kurš traumas dēļ šajā nedēļas nogalē nevarēja palīdzēt Kanādas izlasei Eirotūres posmā, taču viņš pretendē uz vietu valstsvienībā februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, un Kristo, kurš nav spēlējis kopš 21.novembra.

Savainojumu dēļ šajā izbraukumā nav devušies aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Koltons Gilīss, bet Oskars Batņa un Georgs Golovkovs dosies palīgā Latvijas klubu izlasei.

Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs šādi hokejisti: vārtsargi Jānis Kalniņš, Mants Ārmalis un Antons Naumovs; aizsargi Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Anssi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle; uzbrucēji Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brandons MakMilens, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Pēc šīs izbraukuma tūres Rīgas «Dinamo» piedalīsies prestižajā Špenglera kausā.

Nākamo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 4. janvārī, kad sāks septiņu mājas spēļu sēriju. Vienā no mačiem 20. janvārī rīdzinieki Latvijas galvaspilsētā zem klajas debess spēkosies ar Minskas «Dinamo» komandu.

Rīgas «Dinamo» ar 35 punktiem 41 mačā joprojām ir pēdējā, 13. vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot piecus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk. Tikmēr «Kunluņ Red Star» 39 spēlēs ieguvusi 45 punktus, kas ļauj ieņemt 11. vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu