Rīgas «Dinamo» sezonas tālāko izbraukumu sāk ar neveiksmi Šanhajā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar zaudējumu sezonas tālāko izbraukumu pirmdien Šanhajā sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo», kas ar 1:3 atzina Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Pekinas «Kuņluņ Red Star» pārākumu. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva kapteinis Miks Indrašis, kuram tas kļuva par 19. precīzo metienu šosezon.

Rīdzinieki tikai pēdējā periodā spējā pretiniekiem sagādāt nopietnas problēmas, bet ar to nepietika, lai tiktu pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Šanhajā notiekošajā mačā «Kuņluņ Red Star» rezultātu atklāja sestajā minūtē, kad ātrā uzbrukumā Lukasa Lokhārta piespēli vātu guvumā pārvērta amerikānis Niks Šauss. Zīmīgi, ka viņam šī ir pirmā spēle Pekinas kluba rindās, jo sezonu Šauss sāka Magņitogorskas «Metallurg» rindās, bet tagad ir pārcēlies uz Ķīnas klubu.

Tikmēr pārsvaru mājinieki dubultoja piecas minūtes vēlāk, kad identiskā situācijā kā pirmajos vārtos, piespēli no kreisās malas ar metienu tukšā vārtu stūrī noslēdza Korijs Keins. Šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Lukass Lesio, kurš sezonu sāka Rīgas «Dinamo» rindās, bet oktobrī tika atbrīvots no Latvijas kluba.

Pēc otrās ielaistās ripas «Dinamo» veica vārtsargu maiņu, Jāņa Kalniņa vietā laukumā sūtot Mantu Armali. Perioda beigās arī rīdziniekiem bija iespēja atklāt rezultātu, taču Indraša metiens nesasniedza mērķi.

Tikmēr otrā perioda sākumā «Dinamo» ieguva iespēju spēlēt vairākumā, kad noteikumi tika pārkāpti pret Dārziņu. Viesi kontrolēja ripu, taču vārtus gūt nespēja, lai arī laba iespēja bija tieši Dārziņam.

Tomēr turpinājumā atkal aktīvāki un bīstamāki bija mājinieki, taču Armalis vārtos bija drošs, kamēr «Dinamo» spēlētājiem labāko iespēju atklāt rezultātu neizmantoja Gunārs Skvorcovs.

Izredzes uz izglābšanos rīdzinieki ieguva 45.minūtē, kad pēc Dārziņa piespēles no aizvārtes precīzs bija Indrašis, izdarot netveramu šķīlienu no iemetiena apļa. Tomēr jau divas minūtes vēlāk viesi atkal iekrita aizsardzībā, kad teicams plaukstas metiens izdevās Lokhārtam, kurš raidīja ripu virs Armaļa pleca.

Atlikušajā laikā rīdzinieki centās glābt situāciju, daudz uzbruka, bet vēlamo nepanāca, lai arī beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Rīgas «Dinamo» - Pekinas «Kuņluņ Red Star» 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Niks Šauss (Lokhārts, Breidens) (5:09), 2:0 Korijs Keins (Lesio, Beks) (10:53), 2:1 Miks Indrašis (Dārziņš) (44:29, vair.), 3:1 Lukass Lokhārts (Čipčura, Ļebedevs) (46:39).

Artūrs Kulda šajā mačā laukumā bija 21 minūti un trīs sekundes, reizi metot pa vārtiem un bloķējot divus metienus.

Lai arī Ķīnas komandas nosaukumā ir valsts galvaspilsētas vārds, šosezon «Kuņluņ Red Star» lielāko daļu savas mājas spēļu aizvada Šanhajā.

Līdz šim abas komandas KHL čempionāta ietvaros bija tikušās trīs reizes, kurās divreiz pamatlaikā uzvaru svinējusi Ķīnas vienība, bet «Dinamo» vienīgo panākumu guvusi pēcspēles metienu sērijā.

«Kunluņ Red Star» pēdējā laikā spēlē ļoti neveiksmīgi. Iepriekšējos 12 mačos tā bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Izbraukumā Ģirts Ankipāns ar kolēģiem līdzi ņēmis arī iepriekš savainoto aizsargu Karlu Stoleriju un uzbrucēju Deniju Kristo.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvā šim izbraukumam kopumā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Rīgas «Dinamo» galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā būs šādi hokejisti: vārtsargi Jānis Kalniņš, Mants Ārmalis un Antons Naumovs; aizsargi Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Anssi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle; uzbrucēji Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brandons MakMilens, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Rīgas «Dinamo» ar 35 punktiem 42 mačos joprojām ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot piecus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk.

Tikmēr «Kuņluņ Red Star» ar 48 punktiem 40 mačos ir 11.vietā Austrumu konferencē.

Nākamo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs 4. janvārī, kad sāks septiņu mājas spēļu sēriju. Vienā no mačiem 20. janvārī rīdzinieki Latvijas galvaspilsētā zem klajas debess spēkosies ar Minskas «Dinamo» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu