«Dinamo» hokejisti Habarovskā atzīst «Amur» pārākumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ar zaudējumu no Tālajiem Austrumiem mājās atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo», kas ceturtdien Habarovskā ar 1:3 piekāpās vietējai «Amur» vienībai. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šosezon.

Rīgas «Dinamo» hokejisti maču atkal iesāka «miegaini», kas lika daudz darboties vārtsargam Jānim Kalniņam un sestajā minūtē «Amur» arī atklāja rezultātu, kad Tomāšs Zohorna ieguva ripu pie borta un pēc lieliska gājiena pārspēja Kalniņu. Ar vien vairāk iespēju Rīgas «Dinamo» sāka veidot vien trešdaļas beigu daļā, bet pēc 20 spēlētām minūtēm joprojām bija iedzinējos ar 0:1.

Otrajā trešdaļā jau pirmajā minūtē katra no komandām izveidoja pa bīstamam momentam. Perioda sākuma daļā rīdzinieki pirmoreiz palika mazākumā, tomēr tā ievadā darbojās ļoti labi, neļaujot pretiniekiem kaut ko izveidot un drīz paši izprovocēja noteikumu pārkāpumu. Šajā trešdaļā cīņa kopumā ritēja līdzvērtīgi un 12.minūtē rīdzinieki panāca izlīdzinājumu - pēc Vitālija Pavlova uzvaras iemetienā pie ripas iepretim vārtiem nokļuva Aleksandrs Jerofejevs un trieca to nekļūdīgi. Ar rezultātu 1:1 arī noslēdzās cīņas otrais periods.

Noslēdzošajā periodā bija vairāki noraidījumi, bet kopumā spēle turpināja ritēt ļoti līdzvērtīgi, abām komandām radot iespējas noslēgt dueli savā labā. Izšķirošais bija tieši viens no noraidījumiem, kad laukumu atstāja Gints Meija. Šo iespēju «Amur» komanda realizēja - Krišjānis Rēdlihs kļūdījās, metot ripu ārā no zonas, tā nokļuva pie Aleksandara Gorškova, kurš no vārtu priekšas nekļūdījās.

Spēles beigu daļā Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju un šādā epizodē «Amur» ieraidīja ripu tukšos vārtos, pieliekot duelim punktu.

Rīgas «Dinamo» - Habarovskas «Amur» 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Tomāšs Zohorna (Pikars) (5:45), 1:1 Aleksandrs Jerofejevs (Pavlovs) (31:12), 2:1 Aleksandrs Gorškovs (56:28, vair,), 3:1 Aleksandrs Frolovs (Raskazovs) (58:15, tukšos vārtos).

Rīdzinieki savas sezonas tālākās izbraukuma tūres ievadā pirmdien ar rezultātu 1:3 Šanhajā piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Pekinas «Kuņluņ Red Star» komandai, bet trešdien ar 3:1 pārspēja Vladivostokas «Admiral», kuras pieteikumā nebija latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa.

Sākotnēji mačs ar «Amur» bija plānots piektdien, tomēr rīdzinieki to pārcēla dienu ātrāk, jo jau nākamnedēļ sāks dalību prestižajā Špenglera kausā. KHL parasti komandām nav jāaizvada spēles divas dienas pēc kārtas.

Komandas sastāvā izbraukumam kopumā tika iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Mačā Šanhajā laukumā atgriezās iepriekš savainotie aizsargs Karls Stolerijs un uzbrucējs Denijs Kristo. Tikmēr traumu dēļ mājās palika aizsargs Uvis Balinskis un uzbrucējs Koltons Gilīss, bet Oskars Batņa un Georgs Golovkovs palīdzēja Latvijas klubu izlasei.

Rīgas «Dinamo» pirms izlašu spēlēm paredzētās pauzes, kas noslēdzās svētdien, aizvadīja labāko šīs sezonas sēriju, pēdējos četros mačos izcīnot trīs uzvaras, piedevām visas pamatlaikā.

Turpinājumā Rīgas «Dinamo» piedalīsies prestižajā Špenglera kausā, kas pirms gadumijas norisinās Šveices pilsētā Davosā.

Rīgas «Dinamo» ar 38 punktiem 44 mačos joprojām ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot vairs tikai divus punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk.

Tikmēr «Amur» ar 60 punktiem pakāpusies uz Austrumu konferences devīto pozīciju.

Nākamo mājas spēli KHL rīdzinieki aizvadīs 4. janvārī, kad uzsāks septiņu mājas spēļu sēriju. Vienā no mačiem 20. janvārī rīdzinieki Latvijas galvaspilsētā zem klajas debess spēkosies ar Minskas «Dinamo» komandu.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu