Rīgas «Dinamo» hokejisti Špenglera kausa izcīņā tiekas ar Somijas klubu HPK

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas hokeja komanda Rīgas «Dinamo» šodien Davosā Špenglera kausa izcīņas spēlē tiekas ar Somijas klubu Hāmēnlinnas HPK. Abu komandu duelis sāksies plkst.16.10 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls «Best4sport».

Rīgas «Dinamo» šī būs otrā spēle turnīrā, jo otrdien tā Toriāni vārdā nosauktās apakšgrupas spēlē ar 1:6 kapitulēja Šveices izlasei. Savukārt HPK vienība aizvadīs pirmo spēli šī gada turnīrā.

Rīgas «Dinamo» Špenglera kausa piedalās otro reizi. Debija bija 2011.gadā, kad rīdzinieki tika līdz finālam, taču toreiz izšķirošajā spēlē zaudēja turnīra saimniekiem «Davos» hokejistiem.

Tikmēr HPK komandai šī ir debija Špenglera kausā, kas ir vecākais Eiropas klubu turnīrs hokejā. Hāmēnlinnas komanda šosezon Somijas čempionātā ar 35 punktiem ir pirmspēdējā vietā 15 komandu konkurencē.

Pēdējās sešās spēlēs vietējā čempionātā HPK ir zaudējusi, taču jāņem vērā, ka šosezon šajā klubā spēlē deviņi spēlētāji, kuri ir dzimuši 1995.gadā vai vēlāk, bez tam komandas hokejistu vidējais vecums nepārsniedz 24 gadus, kas ir jauns Somijas čempionātu rekords.

Uz šo turnīru, kas ilgs līdz 31.decembrim, Rīgas «Dinamo» aizveda divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 16 uzbrucējus.

Mājās palika aizsargi Uvis Balinskis un uzbrucējs Koltons Gilīss. Balinskis nav spēlējis kopš 4.novembra, savukārt Gilīss pēdējo maču aizvadīja 5.oktobrī, šosezon laukumā dodoties vien sešos mačos.

Komandas galvenā trenera vietas izpildītāja Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā Davosā ir vārtsargi Jānis Kalniņš un Mants Armalis, aizsargi Nerijus Ališausks, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Ansi Salmela, Karls Stolerijs un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Māris Bičevskis, Rihards Bukarts, Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Nikolajs Žerdevs.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi.

Šī turnīra otrā apakšgrupā spēkiem mērojas mājiniece «Davos» komanda, Kanādas izlase un Čehijas augstākās līgas klubs Hradeckrālovas «Mountfield», kuru pārstāv latvieši Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš.

Otrdien Cibuļskis un Džeriņš guva pa vieniem vārtiem, bet «Mountfield» ar 3:5 zaudēja Kanādas izlasei.

Apakšgrupu uzvarētājas automātiski sasniegs pusfinālu, bet pārējās komandas spēkosies «play-off» pirmajā kārtā.

Līdz šim vienīgo reizi Rīgas «Dinamo» komanda Špenglera kausā piedalījusies 2011.gadā, kad tobrīd galvenā trenera Pekas Rautakalio vadībā finālā piekāpās mājiniecei «Davos».

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas «Servette» vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā «Lugano», abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA.

Rīgas «Dinamo» aizvada nesekmīgu KHL sezonu, jo ar 38 punktiem 44 mačos joprojām ir pēdējā, 13.vietā Rietumu konferencē, no tuvākajiem konkurentiem Bratislavas «Slovan» atpaliekot trīs punktus. Savukārt visā līgā rīdzinieki apsteidz vien Hantimansijskas «Jugra» komandu, kurai ir par pieciem punktiem mazāk.

Rīgas «Dinamo» spēles Špenglera kausa izcīņā (Latvijas laiks):

26. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), Šveices izlase - Rīgas «Dinamo» 6:1

27. decembris, plkst. 16:10, Davosa (Šveice), HPK – Rīgas «Dinamo» (Best4Sport TV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu