Vegasas «Golden Knights» labo NHL jaunpienācēju rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Vegasas «Golden Knights» ceturtdien izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, kas starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācējām ir jauns rekords.

«Golden Knights» izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Losandželosas «Kings» vienību. Šis panākums Lasvegasas komandai ļāvis nostiprināties Rietumu konferences kopvērtējuma vadībā.

Līdz šim NHL vēsturē vēl neviena turnīra jaunpienācēja savā pirmajā sezonā nebija guvusi sešas uzvaras pēc kārtas.

Pamatlaikā abas vienības pa reizei bija vadībā, bet šā mača uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kura ceturtajā minūtē panākumu viesiem no Lasvegasas atnesa Deivids Perons.

«Mūsu komanda saliedējas arvien vairāk, turklāt mūsu sniegums tikai uzlabojas,» izteicās «Golden Knights» uzbrucējs Džeimss Nīls. «Mūsu organizācijā pagaidām viss bijis lieliski, ko apliecina arī mūsu sniegums uz laukuma.»

Tikmēr trešo uzvaru pēc kārtas tikmēr izcīnījusi NHL līdere Tampabejas «Lightning», kas savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) apspēlēja Monreālas «Canadiens».

Mājinieku uzvarā lielu lomu nospēlēja «Lightning» kapteinis Stīvens Stemkoss, kurš iemeta divus vārtus. Tampabejas vienībai savā laukumā tā bija jau astotā uzvara pēc kārtas.

«Lightning» vārtsargs Andrejs Vasiļevskis ceturtdien guva savu 24. uzvaru šajā sezonā, kas viņam jau tagad ļāvis labot savas karjeras rekordu vienas sezonas gūto panākumu skaita ziņā.

Savukārt piecu zaudējumu sērija pārtrūkusi Bostonas «Bruins» komandai, kas izbraukumā ar 3:4 (0:2, 2:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vašingtonas «Capitals».

Uzvaru «bullīšos» mājiniekiem nodrošināja krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš pamatlaikā izcēlās arī jau ar saviem 24. vārtiem šosezon. Viņš kopā ar «Lightning» hokejistu Ņikitu Kučerovu pašlaik ir NHL labākie snaiperi.

NHL kopvērtējuma līdere ar 56 punktiem 36 spēlēs ir «Lightning», kura ir pirmā arī Austrumu konferencē, bet septiņus punktus no tās atpaliek Ņūdžersijas «Devils» un «Capitals».

Tikmēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 26 punktiem 37 spēlēs ieņem pēdējo, 16. vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Rietumu konferences priekšgalā ar 52 punktiem 36 mačos atrodas «Golden Knights», kamēr pa 49 punktiem iekrājušas Nešvilas «Predators» un «Kings».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu