Rīgas «Dinamo» centīsies atsvabināt sevi no «Soču lāsta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Rīgas «Dinamo» komanda, kas teju zaudējusi pat teorētiskas izredzes iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu turnīrā, pirmdien savā laukumā uzņems HK «Soči» vienību, pret kuru iepriekš savstarpējās spēlēs rīdziniekiem nav veicies. Spēles sākums «Arēnā Rīga» plkst. 19.30, un maču tiešraidē demonstrēs TV6 kanālā.

Jaunā gada sākumā Rīgas «Dinamo» paredzēta septiņu mājas spēļu sērija, kurā pirmie divi mači jau aizvadīti. Vispirms rīdzinieki ar 2:1 pārspēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik», bet pēc tam ar 3:4 papildlaikā piekāpās Ufas «Salavat Julaev» komandai, kuru pārstāv aizsargs Oskars Bārtulis.

Rīgā pirmdien viesosies HK «Soči» komanda, kurai šobrīd ir trīs uzvaru sērija. Pēdējos 10 mačos Soču hokejisti uzvaru izcīnījuši 7 spēlēs.

Abas komandas šosezon savā starpā vienreiz jau tikās, kad septembrī HK «Soči» savā laukumā triumfēja ar 5:1.

Kopumā savā starpā abi klubi spēkojušies septiņas reizes, taču Rīgas «Dinamo» izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru, kas gūta papildlaikā.

Piecas reizes rīdzinieki zaudējuši HK «Soči» hokejistiem jau pamatlaikā un vienu maču arī pēcspēles metienos.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas «Dinamo» komandai atlikuši 10 mači, kuros maksimāli var izcīnīt 30 punktus, taču no «play-off» zonas rīdzinieki atpaliek par 29 punktiem.

Līdz ar to Rīgas «Dinamo», kas atrodas visas līgas kopvērtējuma pēdējā vietā ar 42 punktiem 46 mačos, pirmdien var zaudēt pat teorētiskas izredzes kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.

Savukārt HK «Soči» ar 76 punktiem, kas izcīnīti 48 spēlēs, patlaban atrodas 6. pozīcijā Rietumu konferences turnīra tabulā.

Nākamās divas spēles Rīgas «Dinamo» aizvadīs 10. un 18. janvārī, savā laukumā uzņemot attiecīgi Kazaņas «Ak Bars» un Habarovskas «Amur».

Savukārt pēc tam 20. janvārī plkst. 13 pie Rīgas 84. vidusskolas, kas atrodas Lielvārdes ielā 141, kluba jauno laiku vēsturē Rīgas «Dinamo» pirmo reizi aizvadīs spēli zem klajas debess, spēlējot pret ar Baltkrievijas komandu Minskas «Dinamo». Šim mačam tiks uzbūvētas tribīnes ar 8500 skatītāju ietilpību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu