Ankipāns: «Soči» nopelnīja šo uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

«Soči» komanda pirmdien pelnīti uzvarēja Rīgas «Dinamo» Kontinentālas hokeja līgas (KHL) spēlē, pēc piedzīvotā zaudējuma sacīja Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

«Dinamo», kas nepilnu stundu pirms mača oficiāli zaudēja cerības sasniegt šīs sezonas KHL izslēgšanas turnīru, regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās «Soči» vienībai.

«Dinamo» pirms trešā perioda bija vadībā ar 3:1, bet «Soči» vienības Šons Kolinss ar gūtiem vārtiem trešdaļas pirmajā un pēdējā minūtē izlīdzināja rezultātu.

«Pirmajā periodā nespēlējām īpaši labi. Otrajā periodā spēlējām savu spēli, bet trešajā - atdevām iniciatīvu. Pretinieki nedaudz uzspieda. Otrie zaudētie vārti ielauza spēli. Pretinieki nopelnīja šo uzvaru,» pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Tāpat arī «Soči» vienības galvenais treneris Sergejs Zubovs atzina, ka viņa vadītā komanda pirmajā periodā bijusi miegaina.

Pamatlaikā «Dinamo» labā divus vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju mājinieku rindās, bet viens precīzs metiens bija Brendonam Makmilanam.

«Spēlējām labi, mums bija divu vārtu pārsvars, bet trešajā periodā nosēdāmies. Ļāvām viņiem ieskrieties un atspēlēties, kas nav pieņemami,» klubs citē Makmilana teikto.

Soču komanda rezultātu izlīdzināja pusminūti līdz pamatlaika beigām.

«Gluži kā «deja vu» sajūta. Ir pēdējā minūte, mums ir vadība, bet pretinieks kaut kā atrod veidu, lai rezultātu izlīdzinātu. Ir jāspēlē līdz pēdējai sekundei. Kamēr nav bijusi svilpe, ir jāspēlē,» uzsvēra Makmilans.

Viņš pēdējās piecās spēlēs guvis piecus vārtus.

«Man bija brīvs ledus un Frenks Razgals atdeva ļoti labu, asu piespēli. Man atlika tikai pieskārties ripai. Tā veiksmīgi ielidoja vārtos. Ir patīkami gūt vārtus vairākās spēlēs pēc kārtas, taču šodien gandarījuma sajūtas īsti nav,» skaidroja Makmilans.

Rīgas «Dinamo» ar 43 punktiem 47 spēlēs komanda ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām un ir pēdējā visā līgā. No konferencē priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas «Slovan» to šķir četri punkti, bet no izslēgšanas turnīra zonas - jau 30. Regulārajā čempionātā rīdziniekiem atlicis aizvadīt deviņas spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 27 punktus, tāpēc zaudētas cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr «Soči» ar 78 punktiem 49 spēlēs ir Rietumu konferences sestajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu