Girgensona komandas biedrs Aikels piedalīsies NHL Visu zvaigžņu spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona nesenais maiņas biedrs Bufalo «Sabres» komandā Džeks Aikels iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles Atlantijas divīzijas komandas sastāvā, kurā četri spēlētāji būs no līgas līdervienības Tampabejas «Lightning».

NHL Visu zvaigžņu spēlē, kas 28.janvārī notiks «Lighning» komandas laukumā, četru divīziju komandu kapteiņi būs Konors Makdeivids, Aleksandrs Ovečkins, Stīvenss Stemkoss un Pernels Karls Subans, savukārt trešdien NHL vadība nosauca pārējos šā pasākuma dalībniekus.

Aikelam šī būs debija NHL Visu zvaigžņu spēlē. Šosezon viņš 43 spēlēs guvis 17 vārtus un atdevis 22 rezultatīvas piespēles, būdams «Sabres» rezultatīvākais spēlētājs. Vēl iepriekšējā mačā otrdien Aikels, kura viens no maiņas biedriem bija tieši Girgensons, guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, taču «Sabres» ar 4:7 kapitulēja Vinipegas «Jets» komandai, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Bufalo komanda aizvada neveiksmīgu sezonu, ieņemot priekšpēdējo vietu visā līgā, bet pēc pēdējās neveiksmes Girgensons atkal atbīdīts uz zemāku virknējumu un nākamajā duelī, visticamāk, vairs nespēlēs kopā ar Aikelu.

Atlantijas divīzijas komandā, kuras kapteinis būs Stemkoss, vārtus sargās viņa komandas biedrs «Lightning» vienībā Andrejs Vasiļevskis, kā arī Kerijs Praiss no Monreālas «Canadiens». Vasiļevskim, ar kuru savulaik par vietu Tampabejas kluba vārtos konkurēja Kristers Gudļevskis, šī būs debija NHL Visu zvaigžņu spēlē, kamēr Praiss šādā pasākumā piedalīsies jau sesto reizi.

Aizsardzībā darbosies Viktors Hedmans («Lightning»), Ēriks Kārlsons (Otavas «Senators») un Maiks Grīns (Detroitas «Red Wings»). Savukārt uzbrukumā bez Stemkosa un Aikela spēlēs arī «Lightning» līderis un šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Ņikita Kučerovs, kā arī Breds Maršāns (Bostonas «Bruins»), Ostons Metjūss (Toronto «Maple Leafs») un Aleksandrs Barkovs (Floridas «Panthers»), kuram tā būs debija pasākumā.

NHL līdere «Lighning» ar četriem spēlētājiem būs viskuplāk pārstāvētais klubs savās mājās notiekošajā zvaigžņu spēlē, jo Atlantijas divīzijas komandu trenēs šīs vienības vadītājs Džons Kūpers.

Metropoles divīzijā, kuras kapteinis būs Ovečkins no Vašingtonas «Capitals», vārtus sargās viņa komandas biedrs Breidens Holtbijs, kā arī pieredzējušais Henriks Lundkvists no Ņujorkas «Rangers». Aizsardzībā darbosies Sets Džonss (Kolumbusas «Blue Jackets»), Kriss Letangs (Pitsburgas «Penguins») un Noā Henifins (Karolīnas «Hurricanes»), kurš arī piedzīvos debiju.

Tikmēr uzbrukumā bez Ovečkina spēlēs arī Sidnijs Krosbijs («Penguins»), Džošs Beilijs un Džons Tavaress (abi - Ņujorkas «Islanders»), Klods Žirū (Filadelfijas «Flyers»), kā arī Teilors Hols (Ņūdžersijas «Devils»), bet komandu vadīs Berijs Trocs no «Capitals».

Centrālās divīzijas vienības kapteinis būs Nešvilas «Predators» aizsargs Subans, kuram šajā līnijā palīdzēs arī Jons Klingberjs (Dalasas «Stars») un Alekss Pjetrandželo (Sentluisas «Blues»).

Vārtus sargās Peka Rinne («Predators») un Konors Hellebaiks (Vinipegas «Jets»), bet uzbrukumā darbosies Patriks Keins (Čikāgas «Blakchawks»), Neitans Makkinons (Kolorādo «Avalanche»), Breidens Šens («Blues»), Tailers Segins («Stars»), Ēriks Stāls (Minesotas «Wild») un Bleiks Vīlers («Jets»), kamēr galvenais treneris būs Pīters Laviolets no Nešvilas kluba.

Šajā komandā būs visvairāk NHL Visu zvaigžņu spēles debitantu, jo pieciem spēlētājiem šī būs pirmā šāda veida pieredze.

Visbeidzot Klusā okeāna divīzijas komandā, kuru cīņā vedīs kapteinis Makdeivids (Edmontonas «Oilers»), vārtus sargās Džonatans Kviks (Losandželosas «Kings») un Marks Andrē Flerī (Vegasas «Golden Knights»). Aizsardzībā spēlēs Brents Bērnss (Sanhosē «Sharks»), Drū Dautijs («Kings») un Olivers Ekmans-Lāšons (Arizonas «Coyotes»).

Uzbrukumā bez Makdeivida darbosies Džonijs Gudro (Kalgari «Flames»), Anže Kopitars («Kings»), Džeimss Nīls («Golden Knights»), Broks Besers (Vankūveras «Canucks») un Rikards Rakels (Anaheimas «Ducks»). Galvenais treneris šai komandai būs pārsteidzošās NHL debitantes «Golden Knights» vadītājs Žerārs Galāns.

Ovečkins un Keins NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalīsies jau septīto reizi, esot ar lielāko šādu pasākumu pieredzi starp visiem gaidāmā mača dalībniekiem, kamēr 12 hokejisti piedzīvos debiju.

Dalībnieku rindās būs septiņi no šā brīža astoņiem rezultatīvākajiem līgas spēlētājiem, malā paliekot tikai Jakubam Vorāčekam no Filadelfijas «Flyers».

Šosezon trešo gadu Visu zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas.

Tampā NHL Visu Zvaigžņu spēle norisināsies otro reizi «Lightning» kluba vēsturē, jo pirmo reizi šāds mačs tika aizvadīts 1999.gadā, kad tajā piedalījās arī Artūrs Irbe.

Visu Zvaigžņu spēle un ar to saistītie pasākumi Tampas pilsētas «Amalie Arena» notiks 27. un 28. janvārī. Līdzīgi kā iepriekšējos divos gados, arī šajā sezonā Zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas, spēli aizvadot formātā «trīs pret trīs». Tāpat dienu iepriekš notiks hokeja meistarības konkursi.

Formāts «trīs pret trīs» pirmo reizi NHL Visu Zvaigžņu spēlē tika ieviests 2016.gadā Nešvilā, kad uzvarēja Klusā okeāna divīzijas komanda, bet pērn Losandželosā panākumu svinēja Metropoles divīzijas zvaigznes.

2015.gada NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo «Sabres» komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad to septīto reizi darīja Sandis Ozoliņš. Tāpat divas reizes šajā mačā piedalījies Artūrs Irbe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu