Girgensona pārstāvētā «Sabres» pārtrauc zaudējumu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda ceturtdien pārtrauca piecu zaudējumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Bufalo hokejisti savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Kolumbusas «Blue Jackets» komandu, kas šosezon četras reizes uz NHL izsaukusi latviešu vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Mača rezultātu pirmā perioda 12. minūtē atklāja «Sabres» uzbrucējs Benuā Pulio, kurš vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas. Otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas astotajā minūtē Kails Okposo izmantoja «Blue Jackets» vārtsarga Sergeja Bobrovska un aizsarga Seta Džounsa nesaprašanos, panākdams 2:0.

Trešā perioda 14.minūtē «Blue Jackets» uzbrucējs Artēmijs Panarins vairākumā ar metienu no neērtās puses vienus vārtus atguva, taču tas bija vienīgais viesu precīzais metiens šajā mačā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas sešas sekundes, «Sabres» uzbrucējs Džeks Aikels ieraidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, nokārtodams mājinieku uzvaru.

«Bijām daudz izturīgāki un izmantojām savas izdevības. Protams, arī Līnuss [Ullmarks] vārtos paveica labu darbu. Atbalstījām viens otru mūsu aizsardzības zonā. Bija brīži, kad viņi izdarīja spiedienu, bet mēs spējām izlauzties. Domāju, ka šī uzvara būs nozīmīga, lai palīdzētu virzīties tālāk,» pēc mača teica Okposo.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 12 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, lietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un zaudēja savā vienīgajā iemetienā.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā tika pie neitrāla lietderības koeficienta, pārtraukdams sēriju, kurā piecos mačos pēc kārtas viņa lietderība bija negatīva -1.

Girgensons šosezon 39 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -5.

Šonedēļ «Blue Jackets» ceturto reizi sezonā uz NHL izsauca latviešu vārtsargu Kivlenieku, nākamajā dienā viņu nosūtot atpakaļ uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Klīvlendas «Monsters». Šādas maiņas tiek veiktas, lai «Blue Jackets» otrais vārtsargs Jūnass Korpisalo tiktu pie spēļu prakses, jo neapstrīdams Kolumbusas vienības pirmais numurs vārtos ir Bobrovskis.

Bufalo klubs ar 31 punktu 44 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet «Blue Jackets» ar ar 53 punktiem 45 cīņās ir piektā. Visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteidz vienīgi Arizonas «Coyotes» komandu, kas tikusi pie 26 punktiem.

«Sabres» nākamo maču aizvadīs vien pēc nedēļas, kad viesosies pie Ņujorkas «Rangers».

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās «Sabres» izslēgšanas turnīrā netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu