Debitante «Golden Knights» konferenču līderu cīņā uzvar «Lightning»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) konferenču vadošo komandu duelī Rietumu spēcīgākā vienība Vegasas «Golden Knights» viesos ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Austrumu un visas līgas līderi Tampabejas «Lightning».

NHL debitantes «Golden Knights» rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Deivids Perons. Tāpat ar vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Džeimss Nīls, Neits Šmits un Viljams Kārlsons.

«Viennozīmīgi, ja uzvaram tādu komandu kā «Lightning», iegūstam papildu pārliecību, kas noderēs arī pārējās izbraukuma spēlēs,» pēc mača teica «Golden Knights» galvenais treneris Džerārs Galens.

Tikmēr astoto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Kolorādo «Avalanche», kas savā laukumā ar rezultātu 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) pārspēja Sanhosē «Sharks». «Avalanhe» rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Neitans Makinons.

Par Austrumu konferences vicelīderi ceturtdien kļuva Bostonas «Bruins», kas viesos ar 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) apspēlēja Ņujorkas «Islanders». «Bruins» rindās ar «hat-trick» atzīmējās Patrīss Beržerons.

Savukārt divu Austrumu konferences augšgala komandu duelī Ņūdžersijas «Devils» savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pārspēja Vašingtonas «Capitals», uzvaras vārtus gūstot Teiloram Holam.

Tikmēr «bullīšos» uzvaru izcīnīja iepriekšējās sezonas Stenlija kausa fināliste Nešvilas «Predators», kas savā laukumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja NHL pastarīti Arizonas «Coyotes», kļūstot par Rietumu konferences vicelīderi.

Tāpat pie panākuma pēcspēles metienu sērijā tika Kolumbusas «Blue Jackets», kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja Dalasas «Stars».

Savukārt iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas «Penguins» viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) apspēlēja Losandželosas «Kings», divus vārtus gūstot Patrikam Hornkvistam.

Vēl ceturtdien Sentluisas «Blues» viesos ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) apspēlēja Otavas «Senators», kamēr Filadelfijas «Flyers» savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 1:0) uzvarēja Toronto «Maple Leafs».

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:2) piekāpās Ņujorkas «Rangers» hokejistiem, ciešot sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs.

Girgensons šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, zaudēja vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 65 punktiem 45 spēlēs ir Tampabejas «Lightning», kurai ar 60 punktiem 44 un 46 spēlēs seko attiecīgi Bostonas «Bruins» un Vašingtonas «Capitals».

Savukārt «Sabres» komanda ar 31 punktu 45 spēlēs ir pēdējā starp 16 vienībām Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteidz vienīgi Arizonas «Coyotes» komandu, kas tikusi pie 29 punktiem.

Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 63 punktiem 44 spēlēs ir līgas debitante Vegasas «Golden Knights», kurai ar 60 punktiem 44 mačos seko Nešvilas «Predators».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu