Rīgas «Dinamo» Ziemas klasikas mačā piekāpjas Minskas hokejistiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izlaižot divu ripu pārsvaru, zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ziemas klasikas mačā Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas sestdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) atzina principiālās sāncenses Minskas «Dinamo» pārākumu no Baltkrievijas.

«Dinamo» labā vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilans un Rihards Bukarts, kuram šis bija pirmais precīzais metiens Rīgas kluba rindās, tomēr turpinājumā ielaida trīs ripas pēc kārtas.

Rīgas vienība cieta piekto zaudējumu pēc kārtas, arvien samazinot savas izredzes sezonas noslēgumā izkļūt no pēdējās vietas līgā, kamēr Minskas komanda pārtrauca četru neveiksmju sēriju.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja viesiem, kamēr mājinieku rindās par pāris pusmomentiem parūpējās Miķelis Rēdilhs un Lauris Dārziņš. Spēles rezultātu pirmā perioda 13.minūtē atklāja Makmilans, kurš noslēdza pretuzbrukumu ar precīzu metienu viesu vārtsarga Jūnasa Enrūta nepiesegtajā vārtu stūrī. Perioda turpinājumā Dārziņam bija vēl viena bīstama epizode, taču viņa metiens no tuvas distances nebija precīzs.

Otrā perioda pirmā puse aizritēja bez bīstamiem uzbrukumiem, rīdziniekiem pie pirmās iespējas tiekot, kad trešdaļas 12.minūtē Gints Meija vārtos netrāpīja no apmales atlēkušo ripu. Tiesa, pāris minūtes vēlāk Bukarts panāca 2:0. Latviešu uzbrucējs laukuma vidusdaļā izcīnīja ripu un ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā, nekļūdīgi metot tuvajā vārtu stūrī.

Arī pretinieki aktivizējās, trīsarpus minūtes pirms perioda beigām Džastinam Fonteinam izmantojot burzmu mājinieku vārtu priekšā un panākot 1:2. Minūti vēlāk Jānim Kalniņam vēlreiz nācās vilkt ripu ārā no saviem vārtiem, jo precīzs bija arī Deniss Osipovs, līdz ar to pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Trešā perioda pirmajā minūtē tika traucēts Mika Indraša metiens, kā rezultātā mājinieki ieguva pirmo vairākumu mačā. Tajā ar spēcīgu metienu no zilās līnijas atzīmējās somu aizsargs Ansi Salmela, taču vairāk neko bīstamu rīdzinieki nespēja izveidot.

Turpinājumā aktīvāki bija viesi, taču arī laukuma saimnieki nepalika atbildi parādā. Nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc ātra pretuzbrukuma bīstami meta Salmela, atlēkušo ripu iegūstot Miķelim Rēdliham, taču latviešu uzbrucējam ar atkārtotu metienu neizdevās pārspēt pretiniekus.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām viesi ieraidīja trešo ripu Kalniņa sargātajā cietoksnī. Vārtus guva Džeks Skils, kurš pielaboja Vladimira Deņisova no zilās līnijas mesto ripu. Pamatlaika pēdējā minūtē Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču rīdziniekiem neizdevās izraut neizšķirtu un tika piedzīvots zaudējums.

Rīgas «Dinamo» - Minskas «Dinamo» 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Brendons Makmilans (Kristo) (12:08), 2:0 Rihards Bukarts (33:23), 2:1 Džastins Fonteins (36:38, vair.), 2:2 Deniss Osipovs (37:42), 3:2 Džeks Skils (Deņisovs) (55:50).

Rīgas «Dinamo» ar 43 punktiem 50 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas «Slovan» rīdziniekus apsteidz par 12 punktiem.

Tāpat rīdzinieki ir pēdējie visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās «Jugra» atpaliekot trīs punktus.

Savukārt Minskas «Dinamo» ar 67 punktiem 52 mačos ir Rietumu konferences desmitajā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot desmit punktus. Baltkrievijas klubs, atšķirībā no Rīgas «Dinamo» komandas, vēl saglabā niecīgas izredzes tikt KHL izslēgšanas spēļu turnīrā.

Speciāli šai spēlei tika izveidots KHL standartiem atbilstošs hokeja laukums, kā arī uzbūvētas tribīnes ar 8500 stāvvietām skatītājiem.

Šī bija tikai otrā spēle KHL desmit gadu ilgajā vēsturē, kura notiek laukumā bez jumta. Pirmais šāds mačs notika šosezon 2.decembrī Helsinkos, kad Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā čempione Sanktpēterburgas SKA viesos ar 4:3 pieveica vietējo «Jokerit». To maču klātienē noraudzījās 17 645 skatītāji, labojot vienas KHL spēles apmeklētības rekordu. Iepriekšējais rekords piederēja vairs neeksistējošajam Prāgas «Lev» klubam, kas 2014.gadā uz Gagarina kausa finālsērijas maču spēja sapulcināt 17 073 cilvēkus.

Abām «Dinamo» komandām līdz šim bija pa četru zaudējumu sērijai. Rīdzinieki iepriekšējā mačā ceturtdien «Arēnā Rīga» ar 3:4 zaudēja Habarovskas «Amur» vienībai, bet Minskas «Dinamo» pirms braukšanas uz Rīgu ar 1:3 atzina Artūra Kuldas pārstāvētās Pekinas «Kuņluņ Red Star» pārākumu.

Latvijas un Baltkrievijas klubi, kuru dueļi allaž bijuši principiāli, šosezon savā starpā jau divas reizes bija tikušies. Oktobra beigās Rīgā notikušajā duelī ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja Minskas hokejisti, bet decembrī rīdzinieki viesos revanšējās ar 3:1. Zīmīgi, ka vēl vienu spēli abas vienības aizvadīs 27.februārī Minskā, kura abām būs noslēdzošā šajā sezonā.

Pēc sestdienas spēles Latvijas klubam priekšā vēl viena spēle savā laukumā - pirmdien pret Hantimansijskas «Jugra», kam sekos divi mači viesos.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu