Ankipāns: Šī bija unikāla pieredze, kuru varēs atcerēties visu mūžu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Rīgas «Dinamo» komandas spēlētāji un treneru kolektīvs sestdien aizvadīto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) maču zem klajas debess atcerēsies visu mūžu, uzsver Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Rīgas «Dinamo» KHL regulārā čempionāta ziemas klasikas mačā sestdien Purvciemā zem klajas debess ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) zaudēja Minskas «Dinamo» vienībai.

Speciāli šai spēlei tika izveidots KHL standartiem atbilstošs hokeja laukums, kā arī uzbūvētas tribīnes ar 8500 stāvvietām skatītājiem.

«Paldies kluba vadībai un līgai, par šiem hokeja svētkiem. Šī bija unikāla pieredze, kuru varēs atcerēties uz visu mūžu. Viss bija lieliski, atmosfēra, ledus kvalitāte, līdzjutēji. Diemžēl, ja runājam par spēles rezultātu, tas mūs, protams, neapmierina. Spēle bija agresīva, fiziska, kurā iemetām par vieniem vārtiem mazāk nekā pretinieki, tāpēc zaudējām,» pēcspēles preses konferencē stāstīja Ankipāns.

Lai gan gandrīz trīs stundas nācās pavadīt zem klajas debess, trenerim neesot bijis auksti.

«Lieliski, ja šādas spēles būtu katru gadu. Atkārtošos, bet bija ļoti patīkami spēlēt, svaigā gaisā, lieliskos apstākļos. Jau treniņā bija patīkamas sajūtas, un es pat apsveru, ka mēs varētu vēl kādu treniņu aizvadīt zem klajas debess,» atzīmēja Ankipāns.

Tikmēr Minskas «Dinamo» galvenais treneris Gordijs Dvaijers bija gandarīts par izcīnīto uzvaru.

«Priecājos par komandas sniegumu, atspēlējoties no 0:2. Spēles sākums mums neizdevās, taču pēc tam iegājām ritmā un spējām izglābties, abām komandām demonstrējot fizisku spēli. Atmosfēra bija fantastiska, laukums lielisks, apstākļi ideāli, tāpēc esmu laimīgs, ka kopā ar komandu varējām izbaudīt šādu maču. Šie bija īsti hokeja svētki,» uzsvēra kanādiešu speciālists.

«Dinamo» labā vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilans un Rihards Bukarts, kuram šis bija pirmais precīzais metiens Rīgas kluba rindās.

Rīgas vienība cieta piekto zaudējumu pēc kārtas, arvien samazinot savas izredzes sezonas noslēgumā izkļūt no pēdējās vietas līgā, kamēr Minskas komanda pārtrauca četru neveiksmju sēriju.

Rīdzinieki ar 43 punktiem 50 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas «Slovan» rīdziniekus apsteidz par 12 punktiem.

Tāpat Rīgas komanda ir pēdējā visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās Hantimansijskas «Jugra» atpaliekot trīs punktus.

Savukārt Minskas «Dinamo» ar 67 punktiem 52 mačos ir Rietumu konferences desmitajā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot desmit punktus. Baltkrievijas klubs, atšķirībā no Rīgas «Dinamo» komandas, vēl saglabā niecīgas izredzes tikt KHL izslēgšanas spēļu turnīrā.

Latvijas klubam priekšā vēl viena spēle savā laukumā - pirmdien pret «Jugra», kam sekos divi mači viesos.

Savu pēdējo maču pirms Phjončhanas olimpisko spēļu pārtraukuma Rīgas «Dinamo» aizvadīs 28.janvārī, bet pēc tam KHL spēļu tai nebūs līdz pat 27.februārim. Tiesa, pa to laiku klubs iecerējis piedalīties pārbaudes turnīrā Šveices pilsētā Davosā, bet pēc pārtraukuma rīdziniekiem līdz sezonas beigām būs atlikušas vien divas spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu