Daugaviņš ar diviem vārtiem kaldina «Torpedo» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sestdien guva divus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, kaldinādams Ņižņijnovgorodas «Torpedo» uzvaru.

Pētera Skudras trenētā «Torpedo» savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) pārspēja Čerepovecas «Severstaļ», izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, kas seko sešu zaudējumu sērijai.

Daugaviņš abus vārtus guva otrajā periodā. Vispirms latvietis trešdaļas sestajā minūtē ar precīzu metienu nepiesegtajā vārtu stūrī realizēja vairākumu, bet piecas minūtes vēlāk viņš pretinieku aizsardzības zonā apveda vairākus pretiniekus un ar precīzu metienu panāca 2:1. «Severstaļ» trešā perioda astotajā minūtē panāca izlīdzinājumu, bet trešdaļas otrajā pusē mājinieki iemeta trīs vārtus, nodrošinot uzvaru.

Daugaviņš šajā spēlē uz ledus pavadīja 18 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja vienā no sešiem iemetieniem.

Daugaviņš pēdējās trīs spēlēs katrā guvis pa vārtiem, savā kontā ierakstot piecus rezultativitātes punktus.

Daugaviņš šosezon 54 mačos izcēlies ar 11 precīziem metieniem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat ļoti svarīgu uzvaru sestdien izcīnīja uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo», kas savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja Vladivostokas «Admiral» un līdz ar to atguva vietu izslēgšanas turnīra zonā.

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 32 mačos izcēlies ar diviem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt zaudējumu cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas komanda Pekinas «Kuņluņ Red Star», kas viesos ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv» vienībai, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Kulda nebija pieteikts šim mačam.

Tikmēr pārliecinošu uzvaru sestdien izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) apspēlēja Habarovskas «Amur».

Pērnā gada čempione SKA piektdien nodrošināja uzvaru regulārajā čempionātā.

Vēl sestdien Omskas «Avangard» viesos ar rezultātu 6:3 (2:2, 1:0, 3:1) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», kā savas divīzijas līdere pakāpdamās uz otro vietu Austrumu konferencē. Šajā konferencē cīņa ir ļoti dramatiska, jo pirms šī mača «Avangard» kopvērtējumā bija vien septītajā pozīcijā.

Savukārt Čeļabinskas «Traktor» savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas «Jugra», kas pirmdien viesosies pie Rīgas «Dinamo».

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» KHL regulārā čempionāta ziemas klasikas mačā sestdien Purvciemā zem klajas debess ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) zaudēja Minskas «Dinamo» vienībai.

Speciāli šai spēlei tika izveidots KHL standartiem atbilstošs hokeja laukums, kā arī uzbūvētas tribīnes ar 8500 stāvvietām skatītājiem.

«Dinamo» labā vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilans un Rihards Bukarts, kuram šis bija pirmais precīzais metiens Rīgas kluba rindās, tomēr turpinājumā ielaida trīs ripas pēc kārtas.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 132 punktiem 52 mačos ir SKA. Otrajā vietā ar 118 punktiem 52 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt vien četras spēles.

Tāpat 95 punktus guvusi Helsinku «Jokerit», 93 punktus savākusi «Lokomotiv», «Torpedo» tikusi pie 87 punktiem, bet «Soči» vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» ar 78 punktiem pakāpusies uz astoto pozīciju, bet par punktu mazāk ir devītajā vietā esošajai «Severstaļ».

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie 43 punktiem 50 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās «Slovan» atpaliekot 12 punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas «Ak Bars», kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 84 punktiem ir Omskas «Avangard». Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas «Avtomobilist», Magņitogorskas «Metallurg», Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Čeļabinskas «Traktor» vienībām.

Savukārt iepriekš konferences otrajā vietā esošā Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev», kurai ir 83 punkti, nu uzreiz noslīdējusi uz septīto pozīciju.

Vēl «Kuņluņ Red Star» vienība ar 61 punktu ir 11.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Toljati «Lada», ko trenē Artis Ābols, bet pārstāv Kristaps Sotnieks.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu