NHL debitante «Golden Knights» kļūst par līgas kopvērtējuma līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārsteidzošā debitante Vegasas «Golden Knights» svētdien viesos ar 5:1 (3:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Karolīnas «Hurricanes» komandu, kļūstot par visas līgas kopvērtējuma līderi.

«Golden Knights» svētdien izcīnīja vien otro uzvaru pēdējos piecos mačos, bet pirms tam tai bija astoņu panākumu sērija, kas ļāva atrasties Rietumu konferences vadībā, bet tagad kļūt arī par visas līgas labāko komandu.

Mačā pret «Hurricanes» viesiem vienus vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles atdeva Kolins Millers, bet vārtos Marks Andrē Flerī atvairīja 27 metienus, palīdzot komandai izcīnīt 31. uzvaru šosezon 46 aizvadītos mačos.

«Jā, tas ir mazliet negaidīti, ka esam pirmie visā līgā, taču komanda spēlē ar milzīgu prieku. Mūsu starpā valda ļoti laba saprašanās, tāpēc katrā spēlē puiši spēj parādīt savu labāko sniegumu. Lepojos ar šo komandu un to, kur mēs šobrīd atrodamies,» pēc mača sacīja vārtsargs Flerī.

Tāpat pie uzvaras svētdien tika Rietumu konferences otrajā vietā esošā Vinipegas «Jets», kurai savās mājās pietika ar vienu ripu, lai ar rezultātu 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) pārspētu Vankūveras «Canucks».

Vienīgos vārtus spēles 12. minūtē guva talantīgais soms Patriks Laine, kamēr vārtos Konors Hellebaiks atvairīja 29 pretinieku metienus, ceturto reizi sezonā paliekot «sausā». Pēdējos 12 mačos Hellebaiks, kurš janvārī tika iekļauts NHL Visu Zvaigžņu spēles dalībnieku rindās, izcīnījis astoņas uzvaras.

Tikmēr «Canucks» vārtsargs Andešs Nilsons atvairīja 35 no 36 metieniem, taču Vankūveras klubs cieta septīto zaudējumu pēdējās deviņās spēlēs. Nilsons zaudēja jau sestajā spēlē pēc kārtas, pēdējo uzvaru izcīnot 30.novembrī.

Savukārt neveiksmi piedzīvoja viena no vadošajām Austrumu komandas vienībā Vašingtonas «Capitals», kas mājās papildlaikā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) atzina Filadelfijas «Flyers» pārākumu.

Viesiem uzvaru papildlaika 27.sekundē nodrošināja Treviss Konecnijs, kamēr «Capitals» labā vienīgos vārtus guva komandas līderis Aleksandrs Ovečkins, kurš ar 29 precīziem metieniem ir līgas labākais snaiperis.

Kopvērtējumā Austrumu konferences līdere ar 65 punktiem 46 spēlēs ir Tampabejas «Lightning», kurai ar 62 punktiem seko Bostonas «Bruins», bet vēl par punktu atpaliek Vašingtonas «Capitals».

Savukārt latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda ar 31 punktu 46 spēlēs ir pēdējā starp 16 vienībām Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteidz vienīgi Arizonas «Coyotes» komandu, kas gan arī tikusi pie 31 punkta.

Tikmēr Rietumu konferencē un visā līgā tagad vadībā ar 66 punktiem 46 spēlēs ir Vegasas «Golden Knights», kurai ar 63 punktiem seko Vinipegas «Jets», bet vēl par punktu atpaliek Nešvilas «Predators».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu