Latvijas pilsonību ieguvusī Jip-Čaka: Zinu, ka šeit cilvēkiem hokejs ir liela kaislība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas pilsonību ieguvušā kanādiete Krista Jip-Čaka ieradusies Latvijā un šobrīd apgūst mūsu valsts kultūru un valodu. Sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) Krista atzina, ka ļoti lepojas ar savām latviešu saknēm un ar nepacietību gaida debiju Latvijas sieviešu izlasē.

«Visvairāk par Latviju zinu to, ka šeit cilvēkiem hokejs ir liela kaislība. Daudzas zināšanas man nodevuši vecvecāki, kuri šeit ir dzimuši. Tāpat es redzēju maču olimpiskajās spēlēs pret Kanādu. Esmu ļoti sajūsmināta - vēlos iepazīt Latvijas kultūru un sākt spēlēt hokeju,» pastāstīja 21 gadu vecā Jip-Čaka.

«Esmu redzējusi dažu spēļu video. Skatījos pārbaudes spēles pret Poliju. Esmu sajūsmā par pievienošanos Latvijas izlasei. Domāju, ka mums ir labas izredzes šogad iekļūt augstākā (1A) divīzijā. Galvenais ir progresēt, un cerams - kādu dienu iekļūsim olimpiskajās spēlēs,» sacīja hokejiste.

«Mani vecvecāki ir ļoti lepni, ka viņi ir latvieši. Tāds uzskats vienmēr valdījis mūsu mājās. Man šī ir lieliska iespēja iepazīt vecvecāku dzimteni,» piebilda Jip-Čaka.

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Padome jūnijā deva atļauju Kanādas uzbrucējai Kristai Jip-Čakai pārstāvēt Latvijas nacionālo sieviešu valstsvienību.

Jip-Čaka pagājušajā gadā uzmeklēja Latvijas Hokeja federāciju (LHF) un izteica vēlmi pārstāvēt valsts sieviešu izlasi.

2017.gada pavasarī IIHF tika iesniegts pieteikums, lai Jip-Čaka varētu startēt pasaules čempionātā zem Latvijas karoga. Kā galveno argumentu spēlēšanai nacionālajā izlasē Jip-Čaka minēja savas saknes no Latvijas. Tāpat Jip-Čakai ir divas pilsonības – Kanādas un Latvijas.

Pēdējās četras sezonas Jip-Čaka spēlēja Nacionālās sporta koledžas asociācijas (NCAA) Jēlas universitātes komandā. Ar 27 punktiem (8+19) Jip-Čaka bija savas koledžas komandas rezultatīvākā spēlētāja.

2013.gadā Jip-Čaka bija iekļauta arī Kanādas U-18 izlases kandidātu sarakstā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu