Ankipāns: Iesaistīsim vēl vairāk jauno spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» sezonas izskaņā savā sastāvā iesaistīs vēl vairāk jauno spēlētāju, trešdien pauda vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Rīdzinieki sava šīs sezonas priekšpēdējā izbraukuma ievadā ar rezultātu 2:5 (1:1, 1:3, 0:1) piekāpās Maskavas «Spartak» komandai un piedzīvoja jau septīto zaudējumu pēc kārtas.

Abus vārtus mačā iemeta 19 gadus vecais Emīls Ģēģeris, kuram šīs bija pirmās divas ripas KHL. Ģēģeris pirmajās divās trešdaļās, kad iemeta abus vārtus, laukumā bija pavadījis tikai četras minūtes un 39 sekundes, bet trešajā periodā viņa spēles laiks dubultojās un beigās pārsniedza deviņas minūtes.

«Kopumā bija laba spēle, bet mazas nianses izšķīra likteni. Mums ir daudzi jaunie spēlētāji, iesaistīsim vēl vairāk šādu spēlētāju un skatīsimies uz priekšu,» pēc mača pauda Ankipāns.

«Labi cīnījāmies, bet noraidījumi svītroja mūsu cerības uz pozitīvu iznākumu šajā spēlē,» izteicās pats Ģēģeris, kurš guva abus rīdzinieku vārtus. «Pirmajā vārtu guvumā «Spartak» aizsargs kļūdījās, viņam ripa nošļuka no nūjas un es nekavējoties metu pa vārtiem. Otrajā vārtu guvumā nospēlējām aktīvi. Mērķtiecīgi devāmies uz vārtiem, un man trāpījās tikt pie atlēkušās ripas.»

«Treneris teica, lai mēs izmantojam augumu, spēlējam korpusā un neļaujam viņiem elpot, spēlējot ļoti aktīvi. No tā arī radās momenti, ko šodien izdevās mums izmantot. Žēl, ka ar to nepietika,» pauda Ģēģeris.

«Puišiem bija liela vēlme. Psiholoģiskajā plānā bija grūti viņus noskaņot un dažbrīd pirmajā trešdaļā bija nepārliecinošas darbības,» pauda «Spartak» galvenais treneris Vadims Jepančincevs. «Pats galvenais, ka izcīnījām trīs punktus. Mums priekšā ir vēl izšķirošās divas spēles cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.»

Turpinājumā rīdzinieki piektdien viesosies pie Helsinku «Jokerit», svētdien jau ar «Jokerit» spēlēs savā laukumā, kam sekos gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums, bet pēc tam sezonas pēdējie mači, kuros Latvijas vienība viesos tiksies ar Minskas «Dinamo» un savā laukumā vēlreiz uzņems «Jokerit».

Rīgas «Dinamo» ar 44 punktiem 52 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas «Slovan» rīdziniekus apsteidz par 11 punktiem, bet līdz regulārā čempionāta beigām Latvijas komandai jāaizvada vēl četri mači, kuros maksimāli iespējams gūt 12 punktus.

Savukārt līgas kopvērtējumā tās tuvākā konkurente ar 47 punktiem ir Arta Ābola trenētā Toljati «Lada» vienība, ko pārstāv aizsargs Kristaps Sotnieks.

Tikmēr «Spartak» ar 82 punktiem 54 spēlēs pacēlās uz septīto vietu Rietumu konferencē un turpina cīņu par izslēgšanas turnīru. Rietumos atlikušās divas «play-off» ceļazīmes sadalīs trīs komandas, starp kurām tagad astotā ar 80 punktiem 55 spēlēs ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo», bet devīto vietu ar 79 punktiem 54 mačos ieņem Čerepovecas «Severstaļ».

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu