Ankipāns pēc uzvaras Helsinkos slavē Rīgas «Dinamo» jaunos hokejistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» jaunie spēlētāji piektdienas mačā pret Helsinku «Jokerit» sevi labi apliecināja, pauda vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

«Dinamo» sava šīs sezonas priekšpēdējā izbraukuma pēdējā mačā viesos ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) pārspēja Helsinku «Jokerit» komandu, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Rīdziniekiem ar vārtiem izcēlās divi KHL debitanti Oskars Batņa un Emīls Ģēģeris, kā arī Miķelis Rēdlihs, kurš uzvaru nesošo metienu realizēja 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, un Miks Indrašis, kurš ripu raidīja tukšos pretinieku vārtos.

Pašlaik 18 gadus vecais Ģēģeris savos pirmajos 29 mačos KHL palika bez punktiem, bet iepriekšējā duelī guva divus vārtus. Ar savu sniegumu pēdējos mačos viņš ir reāls kandidāts uz KHL nedēļas labākā jaunā spēlētāja balvu. Savukārt 22 gadus vecajam Batņam šie bija pirmie vārti viņa KHL karjerā, kurā latviešu uzbrucējs aizvadījis 31 maču.

«Ļoti smaga spēle. Komanda ir jauna, ļoti daudz mācamies uzbrukuma hokeju, ātru un agresīvu spēli. Šodien spēlējām pret vienu no labākajām komandām līgā. Esmu ļoti pateicīgs puišiem par šo spēli,» pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

«Dinamo» stūrmanis īpaši slavēja Batņas, Ģēģera un Ginta Meijas uzbrucēju virknējumu.

Tikmēr Batņa intervijā klubam atklāj, ka komanda parādījusi raksturu un atguvusi pašcieņu pēc neveiksmīgajām spēlēm.

«Beidzot pārrāvām šo zaudējumu sēriju. Izdevās izpildīt treneru norādījumus, atdevām visus spēkus, iekodāmies un neļāvām viņiem elpot. Bija izdevība jau ātrāk gūt vārtus, kad izgājām trīs pret viens, bet tad neizdevās. Mūsu maiņa šodien bija lieliska. Lai arī «gols» bija interesants, tas tika panākts ar visas maiņas 100% atdevi,» skaidroja Batņa.

Tāpat viņš slavēja arī Ģēģeri. «Mūsu maiņā izveidojusies ļoti laba ķīmija, kas arī nes augļus. Ģēģeris, protams, liels malacis,» atzīmēja Batņa.

Svētdien rīdzinieki jau ar «Jokerit» spēlēs savā laukumā, kam sekos gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums, bet pēc tam sezonas pēdējie mači, kuros Latvijas vienība viesos tiksies ar Minskas «Dinamo» un savā laukumā vēlreiz uzņems «Jokerit».

«Svētdien jāturpina šādi arī savu skatītāju priekšā. Domāju, treneri ar mūsu sniegumu šodien bija apmierināti. Tagad tāds jāparāda arī Rīgā,» teica Batņa.

Rīgas «Dinamo» ar 47 punktiem 53 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas «Slovan» rīdziniekus apsteidz par astoņiem punktiem, bet līdz regulārā čempionāta beigām Latvijas komandai jāaizvada vēl trīs mači, līdz ar to priekšā smaga cīņa par nepalikšanu pēdējā vietā konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu