Dārziņš: Izlases krekls kanādiešus ceļ spārnos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bobs Hārtlijs un Lauris Dārziņš
Bobs Hārtlijs un Lauris Dārziņš Foto: Guntis Lazdāns/lhf.lv

Kaut arī sastāvā nebūs Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigžņu, Kanādas izlase vienmēr ir nopietna pretiniece un būs viena no favorītēm cīņā par olimpisko zeltu, ceturtdien pēc treniņa sarunā ar medijiem sacīja Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Dārziņš ceturtdien kopā ar Latvijas izlasi galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā sāka gatavošanos svētdien, 4. februārī, plkst. 21 «Arēnā Rīga» paredzētajai pārbaudes spēlei pret Kanādas olimpisko izlasi.

«Prieks, lepnums un liela atbildības sajūta būt izlases treniņā. Mēs gaidām labu atmosfēru. Cik zinu, aktīvi pērk biļetes. Tie būs svētki līdzjutējiem. Mums ir neliels uztraukums, bet mūs gaida patīkams darbs. Šī ir laba treniņu nedēļa gan individuāli, gan kopā kā komandai,» sacīja Dārziņš.

Viens no komandas potenciālajiem līderiem uzbrucēja pozīcijā pērn savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

«Šodien treniņā bija laba atmosfēra. Vajadzētu būt labai atmosfērai arī spēlē. Mēs maču gaidām ar nepacietību. Vienmēr ir patīkami uzvilkt Latvijas izlases spēļu formu kopā ar saviem cīņu biedriem,» atzina 33 gadus vecais uzbrucējs.

«Treniņā piestrādājām pie aizsardzības. Bija arī vingrinājumi, lai atsvaidzinātu sadarbības uzbrukumā. Slīpējām metienu un ātros uzbrukumus divi pret vienu,» pastāstīja Dārziņš.

Rīgā pārbaudes spēles Kanādas izlase iepriekš aizvadījusi 2003. un 2005. gadā. Pirmajā reizē Latvijas hokejisti piekāpās ar rezultātu 1:3, bet otrajā duelī mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar 3:5.

«Kanādai hokejs ir reliģija. Vai komandā ir KHL vai Šveices džeki, tāpat tā ir spēcīga. Vienmēr liekas, ka kanādieši vēl par kādu procentu uzlabo savu sniegumu, kad viņi uzvelk izlases kreklu. Tas viņus ceļ spārnos,» domā Dārziņš.

Kanādas valstsvienība pirms došanās uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā Rīgā aizvada treniņnometni. Divas dienas pēc mača ar Latviju kanādieši spēkosies arī ar Baltkrieviju.

2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Kanādas hokejisti izcīnīja zelta medaļas. Kaut arī Phjončhanā nespēlēs NHL spēlētāji, kanādieši tāpat būs starp galvenajiem favorītiem.

«Varbūt uz papīra citas izlases būs spēcīgākas, taču reizēm, sanākot kopā, kaut kas sabrūk - zvaigznes nevar parādīt savu potenciālu. Kanādieši aug vienā sistēmā, cits citu laukumā saprot, viņiem ir laba ķīmija. Domāju, ka Kanāda būs viena no favorītēm,» uzskata Dārziņš.

Iepriekšējo reizi Latvijas hokejisti pret Kanādu spēlēja 2015. gadā pasaules čempionātā, piedzīvojot zaudējumu ar 1:6. Tomēr daudziem joprojām prātā palicis ceturtdaļfināls Soču olimpiskajās spēlēs, kad Dārziņš pirmajā periodā panāca 1:1, taču galā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 pret NHL zvaigznēm bagāto komandu.

«Toreiz pakutinājām nervus visiem, arī paši sev. Mums tolaik bija treneris Teds Nolans, kurš mācēja iedvest uzvarētāju garu. Bija ticība, ka varam kaut ko labu paveikt tajā spēlē. Ilgi rezultāts turējās līdzīgs. Skaidrs, ka kanādieši gaidīja, ka spēle viņiem būs vieglāka. Brīžiem tie svaru kausi sliecās pat uz mūsu pusi,» atcerējās Dārziņš.

2016. gada septembrī Rīgā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase izšķirošajā mačā ar 2:3 piekāpās Vācijai. Šajā turnīrā trīs mačos Dārziņš atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

«Esmu izbaudījis divas Olimpiādes [Vankūvera un Soči]. Tās man ir lieliskas atmiņas. Skaisti būtu vēlreiz piedalīties olimpiskajās spēlēs. Pasekosim televīzijā, kā ies citām komandām. Protams, būs rūgtuma sajūta. Tomēr mēs izdarījām visu, ko varējām.

Bija laba spēle pret vāciešiem. Viņiem bija labs sastāvs, komanda parādīja saturīgu spēli. Sportā vieniem jāuzvar, otriem - jāzaudē. Diemžēl tajā vakarā tie gadījāmies mēs,» atminējās Dārziņš.

Latvijas izlases rindās Dārziņš aizvadījis 126 spēles, guvis 45 vārtus un veicis 38 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu