Kanādas izlases treneris Dežardēns: Hārtlija komandas vienmēr cīnās līdz pēdējam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās komandas allaž ir cīnījušās līdz pēdējam, tāpēc svētdien pārbaudes mačā Kanādas valstsvienību, kura gatavojas dalībai Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, gaida grūta spēle, uzskata kanādiešu komandas galvenais treneris Villijs Dežardēns.

Kanādas izlase kopš pirmdienas, vēl gan neesot pilnā sastāvā, Rīgā gatavojas šomēnes Dienvidkorejā gaidāmajai Olimpiādei. Trešdien Dežardēna un viņa palīgu Deiva Kinga un Skota Volkera rīcībā bija 17 spēlētāji, bet vēl astoņi izlasei pievienojās ceturtdien.

Rīga kā treniņnometnes vieta tika izraudzīta, jo izlasē praktiski visi iekļautie hokejisti spēlē Eiropas klubos, jo Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības saviem spēlētājiem uz olimpiskajām spēlēm doties neatļāva.

«Mums vēl jāstrādā pie daudziem spēles aspektiem, lai būtu gatavi olimpiskajām cīņām. Spēlētāji treniņos rāda labu enerģiju, lai gan nodarbības nav vieglas un pēc to beigām puiši ir noguruši,» Latvijas žurnālistiem sacīja 60 gadus vecais Dežardēns.

Viņš no 2014.gada trīs sezonas bija NHL kluba Vankūveras «Canucks» galvenais treneris, taču pērn aprīlī pēc neveiksmīgas sezonas tika atlaists. Savulaik Dežardēna vadībā 38 mačus aizvadījis arī latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Vankūveras vienība 2015.gadā, kad tajā bija arī Ķēniņš, Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tikās ar Kalgari «Flames», kuru tobrīd trenēja Hārtlijs.

«Bobs ir ļoti labs treneris, pret viņu esmu spēlējis NHL. Viņa vadītās komandas vienmēr cīnījušās līdz pēdējam. Man patīk, kā viņš trenē, kāda ir viņa pieeja hokejam. Man nav nekādu šaubu, ka svētdien būs kārtīga cīņa, jo Latvija savās mājās vēlēsies parādīt labu sniegumu. Mūs noteikti gaida grūta cīņa,» uzskata Dežardēns.

Treneris uzskata, ka Kanādas izlases lielākais pluss ir mobilā un kustīgā aizsardzības līnija, kurā vairāki spēlētāji spēj ne tikai pieturēt ripu, bet arī veiksmīgi pieslēgties uzbrukumam.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs, kad turnīrā vēl piedalījās NHL hokejisti, Kanāda otro reizi pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas, atkārtojot 2010.gadā savās mājās Vankūverā gūto panākumu. Dežardēns gan neslēpj, ka Phjončhanā kanādieši nebūs izteikti favorīti, jo par pirmo vietu var pacīnīties sešas līdz septiņas komandas.

«Daudzas komandas saprot, ka šajā situācijā, kad nav NHL spēlētāju, tām ir lieliska iespēja pacīnīties par pirmo vietu. Phjončhanā nebūs vāju komandu, bet sešas līdz septiņas vienības pretendē uz zelta medaļām. No pretendentu pulka es izceltu Krieviju, kuras sastāvā ir vairāki ļoti talantīgi spēlētāji,» sprieda Dežardēns.

Kanādas izlases rindās ir arī 30 gadus vecais šīs sezonas Rīgas «Dinamo» aizsargs Karls Stolerijs, kuru Dežardēns raksturoja kā hokejistu, kurš var labi spēlēt abos laukuma galos.

«Stolerijs ir mobils aizsargs, kurš labi spēlē ne tikai aizsardzībā, bet var dot labumu arī uzbrukumā. Mēs ar viņu rēķināmies olimpiskajās spēlēs, jo Karls komandai var būt ļoti noderīgs,» par Latvijas kluba hokejistu sacīja viņa treneris izlasē.

Latvijas un Kanādas izlases pārbaudes spēli svētdien «Arēnā Rīga» sāks plkst.21.

Kanādas izlasē, kura dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie hokejisti. Četri spēlētāji ir no Šveices augstākās līgas (NLA), pa trim no Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Zviedrijas, bet pa vienam no Vācijas un Austrijas līgām.

Komandā iekļautie 25 hokejisti kopā aizvadījuši 5544 mačus NHL. Par pieredzējušāko var uzskatīt 37 gadus veco uzbrucēju Krisu Kelliju, kurš NHL regulārajā čempionātā ir aizvadījis 833 spēles, kā arī 92 mačus Stenlija kausa izcīņā, 2011.gadā Bostonas «Bruins» rindās izcīnot prestižo trofeju. Tāpat vairāk par 700 NHl spēlēm ir Derekam Ruā un Renē Burkam.

Zīmīgi, ka Kanādas izlases vidējais vecums Phjončhanas turnīrā būs 31 gads un viens mēnesi, līdz ar to Dežardēna rīcībā būs ļoti pieredzējusi komanda.

Zīmīgi, ka Kanādas izlase Rīgā viesosies arī maijā, aizvadot treniņnometni pirms pasaules čempionāta un pārbaudes mačā atkal tiekoties ar Latviju. Tad Kanādas izlasē jau varēs būt NHL klubu spēlētāji, līdz ar to tā komanda, potenciāli būs pat spēcīgāka nekā šī, kas dosies uz Phjončhanu.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005.gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

Biļetes uz spēli var iegādāties visās «Biļešu serviss» tirdzniecības vietās un internetā. Lētākā biļešu cena uz šo maču ir astoņi eiro.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu