Merzļikins: Šis bija viens no skarbākajiem režīmiem, kāds man bijis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins aizvadītajā nedēļas nogalē piedzīvojis vienu no saviem skarbākajiem režīmiem karjerā, jo aizvadīja trīs spēles trīs dienās, sacīja sportists.

Latvijas izlase svētdien «Arēnā Rīga» pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas gatavojas startam Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Merzļikins laukumā pavadīja visu maču, turklāt piektdien un sestdien viņam bija spēles arī Šveices čempionāta ietvaros.

Rīgā vārtsargs ieradies svētdienas pēcpusdienā un, īsu brīdi pagulējis, devies uz maču «Arēnā Rīga». Tajā viņš atvairīja 21 no 23 kanādiešu metieniem.

«Esmu diezgan noguris - trīs spēles trīs dienās. Nebija viegli. Protams, tas nav attaisnojums, bet šī bija jauna pieredze. Bija interesanti iepazīt Kanādas hokeju. Tas ir pavisam citādāks - ātrāks ar mazāk metieniem. Tie bija vairāk ar pielabošanu,» pēc svētdienas cīņas, kas noslēdzās jau pēc pusnakts, teica Merzļikins.

«Uzskatu, ka varēju labāk nospēlēt brīdī, kad zaudējām otros vārtus. Pirmajos vārtos es ripu tikpat kā neredzēju. Par komandu gan grūti teikt, kāpēc neizdevās uzvarēt. Tā spēlēja labi un bloķēja metienus.»

«Mentalitāte komandā bija tāda pati kā pasaules čempionātā. Bija jauni hokejisti, kurus nepazinu, bet viņi, manuprāt, nospēlēja labi. Kopumā mums vajag laiku, lai trenētos un lai kļūtu tik tuvi kā ģimene. Tā tas bija pasaules čempionāta laikā,» uzsvēra Merzļikins.

Pēc cīņas Merzļikins atzina, ka režīms aizvadītajā nedēļas nogalē tiešām bijis saspringts.

«Šis bija viens no maniem skarbākajiem režīmiem. Bija grūti, bet esmu priecīgs par savu sniegumu. Sestdien nebija mans vakars, jo Šveices čempionāta mačā ielaidu septiņus vārtus, bet šodien psiholoģiski tiku galā diezgan labi,» uzskata Merzļikins.

Svētdienas pārbaudes spēlē Merzļikins spēlēja ar ekipējumu, kas bija viņa pārstāvētās Šveices komandas «Lugano» krāsās, bet uz pavasari vārtsargs līdzjutējiem apsolīja pavisam jaunu inventāru, kas būšot veltīts Latvijas izlasei.

«Pret Kanādu bija citādāks hokejs nekā ikdienā ierasts. Šveicē ir vairāk metienu, kamēr šeit viņi meklēja nūjas un vērsa uzmanību uz metienu pielabošanu. Vārtsargam visgrūtāk notvert ir tieši pielabotus metienus. Kanāda spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) stila hokeju,» pauda Merzļikins.

«Esmu priecīgs par doto iespēju iepazīt Kanādas hokeju. Zinu, kam man ir jātrenējas un kur jākļūst labākam.»

Pašlaik 23 gadus vecais Merzļikins šosezon Šveices čempionātā šosezon 40 mačos vidēji ielaidis 2,76 ripas un atvairījis 91,97% metienu. Tikmēr «Lugano» kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā.

«Sezonas sākums man bija švaks, bet pēc tam atradu pats sevi un klājās labāk. Gatavojos izslēgšanas turnīram. Vietējā čempionātā varējām būt arī augstāk, bet piedzīvojām zaudējumus pret nomināli vājākām komandām,» atzina Merzļikins.

Kamēr citas izlases piedalīsies olimpiskajās spēlēs, kas ilgs no 9. līdz 25. februārim, Latvijai februāra vidū ir ieplānots Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrs Dānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu