Vācijas izlase olimpisko spēļu priekšvakarā pagarina līgumu ar treneri Šturmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Vācijas Ledus hokeja federācija (DEB) 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu priekšvakarā pagarinājusi līgumu ar izlases galveno treneri Marko Šturmu.

Līgums pagarināts uz četriem gadiem līdz 2022.gadam.

«Patīkami, ka tas tika izdarīts pirms olimpiskajām spēlēm. Vienmēr esam bijuši uz viena un tā paša viļņa. Tagad gribam turpināt uzsākto ceļu,» atzīmē Šturms.

Šturms par Vācijas hokeja izlases galveno treneri kļuva 2015.gadā. Pašlaik 39 gadus vecais speciālists šajā laikā palīdzējis Vācijai izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm un divas reizes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Iepriekšējie divi panākumi - olimpiskās ceļazīmes iegūšana 2016.gada septembrī un pērn sasniegtais pasaules čempionāta ceturtdaļfināls - izcīnīti, pateicoties uzvarām pār Latvijas izlasi izšķirošajos mačos.

Šturms aizvadīja 14 sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 938 spēlēs gūstot 242 vārtus un veicot 245 rezultatīvas piespēles. 2014.gada janvārī viņš paziņoja par karjeras beigām, nepilnus astoņus mēnešus vēlāk kļūstot par Vācijas izlases galveno treneri.

Vācijas izlase olimpisko spēļu C apakšgrupā spēlēs kopā ar Norvēģiju, Zviedriju un Somiju. Savukārt A grupā spēlēs Kanāda, Čehija, Šveice un mājiniece Dienvidkoreja, bet B grupā cīnīsies olimpiskie sportisti no Krievijas, ASV, Slovākija un Slovēnija.

Pirms nekvalificēšanās Soču olimpiskajām spēlēm Vācijas hokeja izlase bija piedalījusies 16 Olimpiādēs pēc kārtas. Vācijas hokejisti divreiz tikuši pie olimpisko spēļu bronzas medaļām - 1932. un 1976.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu