Arī rezultatīvais Balcers pirmoreiz karjerā izsaukts uz NHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Arī rezultatīvais latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers svētdien pirmoreiz karjerā izsaukts uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) un centīsies sagaidīt savu debiju Sanhosē «Sharks» vienībā, vēsta Amerikas Hokeja līga (AHL).

Iepriekš šonedēļ pēdējo divu gadu NHL Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas «Penguins» no sava fārmkluba Vilksbāres/Skrentonas «Penguins», kas spēlē AHL, izsauca Latvijas hokeja uzbrucēju Teodoru Bļugeru, kurš arī tagad gaida debiju pasaules spēcīgākajā līgā.

Balcers šosezon līdz šim pārstāvēja AHL vienību Sanhosē «Barracuda», janvāra un februāra mijā divos mačos pēc kārtas iemetot pa diviem vārtiem un piedaloties līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Šosezon Balcers, kuram šī ir debijas sezona AHL čempionātā, 44 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais Sanhosē kluba rindās. Tāpat viņš ir 13.rezultatīvākais līgas jaunpienācējs.

Zīmīgi, ka Balcers nopelnījis vien astoņas soda minūtes.

Balceru 2015.gada draftā «Sharks» izvēlējās ar kopējo 142.numuru. Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas «Blazers», kuras rindās regulārā čempionāta 66 spēlēs guva 40 vārtus un veica 37 rezultatīvas piespēles.

Latvietis tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu.

Savukārt jūlijā pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs parakstīja trīs gadu debitanta līgumu.

Balcers pirms tam savas hokejista prasmes slīpēja Norvēģijā, bet 2015. un 2016.gadā viņš Stavangeras «Oilers» rindās tika kronēts par šīs valsts čempionu.

Balcers pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet pieaugušo valstsvienībā viņš vēl nav debitējis.

«Sharks» ar 66 punktiem 55 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Penguins» ar 64 punktiem 56 cīņās ir Austrumu konferences piektajā pozīcijā.

Svētdien «Penguins» NHL mačā viesojas pie Sentluisas «Blues» komandas, tomēr Bļugers otro maču pēc kārtas palicis ārpus pieteikuma.

Savukārt «Sharks» nākamo dueli aizvadīs vēlāk svētdien, viesojoties pie Anaheimas «Ducks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu