«Kurbads» komanda izvirzās OHL vicelīderes godā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Liepāja»/«Optibet» otrdien «Optibet» Hokeja līgas (OHL) spēlē viesos tikai pagarinājumā pārspēja «Prizmu», kamēr iepriekšējās sezonas čempione «Kurbads» pamatlaikā uzvarēja «Zemgale»/LLU, tādējādi pirms pēdējās kārtas atņemot liepājniekiem vicelīderes godu.

«Liepāja»/«Optibet» viesos pagarinājumā ar rezultātu 5:4 (0:0, 2:3, 1:2, 1:0) pārspēja «Prizmu».

Pusi no spēles komandas nespēja gūt vārtus, bet otrā perioda otrajā daļā izcēlās ar pieciem precīziem metieniem. Vispirms Antons Minajevs un Kristaps Liepa panāca 2:0 «Prizmas» labā, bet Egils Kalns vienus vārtus atguva. Tāpat arī uz Valērija Vorožcova precīzo metienu Kalns atbildēja ar gūtiem vārtiem, otrajam periodam noslēdzoties ar 3:2 «Prizmas» labā.

Trešās trešdaļas septītajā minūtē Georgs Golovkovs izlīdzināja rezultātu, bet trīs minūtes vēlāk Aldis Popens atjaunoja mājiniekiem vadību. Tiesa, nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām Bruno Zabis panāca neizšķirtu. Pagarinājuma otrajā minūtē Kristers Freibergs izrāva liepājniekiem uzvaru ar 5:4.

Zaudētais punkts vēju pilsētas hokejistiem maksāja otro vietu turnīra tabulā, jo «Kurbads» savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja «Zemgale»/LLU komandu.

Otrā perioda vidū ar vārtu guvumiem apmainījās «Zemgale»/LLU hokejists Artūrs Āboliņš un «Kurbada» uzbrucējs Mārtiņš Cipulis, bet nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms trešdaļas beigām Jānis Straupe izvirzīja mājiniekus vadībā. Trešās trešdaļas piektajā minūtē Artjoms Ogorodņikovs izlīdzināja rezultātu, bet pēdējais vārds šajā spēlē piederēja «Kurbadam», septiņas minūtes vēlāk Mārcim Zembergam panākot 3:2 mājinieku labā.

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar 70 punktiem 29 cīņās atrodas «Mogo» komanda, kurai ar 58 punktiem seko «Kurbads», kamēr 57 punkti ir «Liepāja»/«Optibet» vienībai.

Ja «Liepāja»/«Optibet» un «Kurbadam» arī regulārās sezonas noslēgumā būs vienāds punktu skaits, augstāk ierindosies liepājnieki. Savstarpējās spēlēs abas vienības guvušas pa trim uzvarām, tomēr vienreiz «Kurbads» to paveica vien pēcspēles metienos.

Aiz labāko trijnieka ar 43 punktiem ir «Zemgale»/LLU, «Rīgai» ir 19 punkti, bet «Prizma» savākusi 14 punktus.

Līdz OHL pamatturnīra beigām «Mogo» vienībai atlikusi vairs tikai viena spēle, bet to noķert konkurentiem nav iespējams.

Pēdējās kārtas spēles notiks nākamajā trešdienā, tiekoties pērnā gada finālistēm «Mogo» un «Kurbadam», «Liepāja»/«Optibet» viesojoties pie «Rīgas», bet «Zemgale»/LLU vienībai savā laukumā uzņemot «Prizmu».

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija «Optibet» kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē «Pārdaugava».

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu