«Liepāja»/«Optibet» pēdējā kārtā izrauj otro vietu virslīgas kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

«Optibet» Hokeja līgas (OHL) dramatiskā regulārās sezonas noslēgumā trešdien otro vietu izrāva «Liepāja»/«Optibet» komanda, iegūstot pusfinālā mājas spēļu priekšrocības pret iepriekšējās sezonas čempioni «Kurbadu».

Pirms pēdējās kārtas «Kurbadam» bija punkta pārsvars pār pretiniekiem, tomēr čempioni pagarinājumā viesos ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās kopvērtējuma līderei «Mogo», kam šajā mačā neko vairs nevajadzēja, tikmēr liepājnieki savā laukumā grūtā cīņā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pieveica «Rīgu».

Spēlē starp līgas grandiem 49.minūtē «Mogo» izvirzījās vadībā ar 3:1, tomēr ātri vien «Kurbads» atguva vienus vārtus, bet neizšķirtu izrāva vien 31 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās Juris Upītis. Tomēr nieka septiņas sekundes pirms pagarinājuma beigām «Mogo» vienībai uzvaru izrāva Juris Ziemiņš.

Tieši Ziemiņš ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli kļuva par rezultatīvāko spēlētāju «Mogo» vienībā. Tāpat pa vārtiem guva arī Krists Apsītis, Rustams Begovs un Vladimirs Mamonovs.

Tikmēr «Kurbadam» bez Upīša precīzi meta arī Jānis Straupe un Gatis Gricinskis.

Tiesa, nespējot uzvarēt pamatlaikā, kļuva skaidrs, ka «Kurbads» nespēs izraut otro vietu regulārajā sezonā.

Savukārt «Liepāja»/«Optibet» savā mačā pirmajās trešdaļās divreiz izvirzījās vadībā, bet rīdzinieki atspēlējās. Tomēr trešās trešdaļas vidū uzvaras vārtus iemeta Māris Miezis.

Tāpat liepājniekiem pa vārtiem guva arī Aleksandrs Novikovs un Edgars Homjakovs, kamēr pretiniekiem to iespēja Vladislavs Balakuns un Vladislavs Koniševs.

Trešdien regulārās sezonas noslēgumā notika vēl viena spēle, kurā Jelgavas «Zemgale»/LLU mājās ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) apspēlēja «Prizmu». Pa vieniem vārtiem guva Ričards Bernhards, Olafs Aploks un Lauris Rancevs.

Virslīgas noslēguma kopvērtējumā pēc 30 kārtām ar 72 punktiem triumfēja «Mogo» komanda, bet «Liepāja»/«Optibet» un «Kurbads» savāca attiecīgi 60 un 59 punktus.

Jau pirms šī mača bija zināms, ka ja «Liepāja»/«Optibet» un «Kurbadam» regulārās sezonas noslēgumā būs vienāds punktu skaits, augstāk ierindosies liepājnieki. Savstarpējās spēlēs abas vienības guva pa trim uzvarām, tomēr vienreiz «Kurbads» to paveica vien pēcspēles metienos.

Aiz labāko trijnieka ar 45 punktiem palika «Zemgale»/LLU, «Rīgai» bija 19 punkti, bet «Prizma» savāca 14 punktus.

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies izslēgšanas turnīrs, pusfinālā «Mogo» tiekoties ar «Zemgale»/LLU, bet «Liepāja»/«Optibet» ar «Kurbadu». Sērijas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija «Optibet» kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē «Pārdaugava».

Katra komanda kopumā aizvadja 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu