Karsums un Maskavas «Dinamo» neiekļūst Gagarina kausa izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums un Maskavas «Dinamo» komanda ceturtdien neiekļuva Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs, paliekot devītajā vietā Rietumu konferencē.

Līdz ar to Gagarina kausa Rietumu konferences izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterurgas SKA tiksies ar Čerepovecas «Severstaļ», Maskavas CSKA mērosies spēkiem ar Maskavas «Spartak», Helsinku «Jokerit» tiksies ar «Soči» komandu, bet Jaroslavļas «Lokomotiv» mērosies spēkiem ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē Pēteris Skudra.

Savukārt Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Kazaņas «Ak Bars» spēlēs ar Habarovskas «Amur», Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» cīnīsies ar Omskas «Avangard», Čeļabinskas «Traktor» mērīsies spēkiem ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik», bet Jekaterinburgas «Avtomobilist» duelēsies ar Magņitogorskas «Metallurg».

Maskavas «Dinamo» izšķirošajā spēlē par vietu «play-off» ar 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) zaudēja Maskavas «Spartak» komandai, pirmo reizi kluba vēsturē netiekot Gagarina kausa izcīņā.

Uzvarot pamatlaikā Maskavas «Dinamo», kas 2012. un 2013.gadā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadībā izcīnīja Gagarina kausu, būtu nodrošinājusi sev septīto vietu, bet tagad vienībai sezona noslēgusies.

Tikmēr «Spartak», kas Rietumu konferencē ieņēma septīto vietu, izslēgšanas spēlēs piedalīsies pirmo reizi kopš 2011.gada. «Play-off» izcīņā kā pēdējā no Rietumu konferences iekļuva Čerepovecas «Severstaļ», kas pēdējo reizi tur spēlēja 2013.gadā.

Pirmajos divos periodos «Spartak» un «Dinamo» pa reizei bija vadībā, pirms pēdējās trešdaļas rezultātam esot neizšķirtam 2:2. Trešajā periodā «Spartak» pēc Vjačeslava Ļeščenko un Bena Maksvela metieniem 53.minūtē spēja panākt 4:2, uz ko «Dinamo» atbildēja vien ar Iļjas Ņikuļina gūtiem vārtiem pusotru minūti pirms trešā perioda noslēguma.

Karsums šajā mačā spēlēja 16 minūtes un 49 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un nopelnīja savai komandai vienu vairākumu, kā arī uzvarēja sešos no sešiem iemetieniem.

Uzbrucējs šosezon 34 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles.

Regulārā čempionāta noslēgumā «Spartak» bija 85 punkti, «Severstaļ» 83, bet «Dinamo» palika devītā ar 80 punktiem.

Tikmēr regulāro čempionātu ar uzvaru un rezultatīvu piespēli noslēdza Daugaviņš un Pētera Skudras trenētā «Torpedo», kas mājās pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Maskavas apgabala «Vitjaz».

Daugaviņš asistēja Jevgēņijam Mozeram, kurš papildlaika pirmajā minūtē vairākumā iemeta uzvaras vārtus.

Latvijas hokejists spēlēja 14 minūtes un 19 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja spēka paņēmienu un nopelnīja divas soda minūtes, kā arī vienu vairākumu savai komandai.

Šosezon Daugaviņš KHL regulārajā čempionātā 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā mačā Sanktpēterburgas SKA tikai pēcspēles metienos ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja «Severstaļ», uzvaras bullīti iemetot Jegoram Jakovļevam.

Austrumu konferencē ceturtdien Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» regulāro čempionātu noslēdza ar uzvaru, kamēr Omskas «Avangard» tikai pamatturnīra noslēdzošā mača pēdējā minūtē nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdien «Salavat Julajev» divu Austrumu konferences līderu duelī ar 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) uzvarēja «Ak Bars» komandu.

Ufas komanda pēc Maksima Gončarova un Iļjas Zubova metieniem pirmajā periodā panāca 2:0, taču otrajā trešdaļā «Ak Bars» atspēlējās, Jirži Sekāčam un Artjomam Lukojanovam panākot 2:2. Tiesa, vēl līdz otrajam pārtraukumam Vjačeslavs Soloduhins atguva mājiniekiem vadību, bet punktu cīņai pielika Antons Burdasovs.

«Salavat Julajev» rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Līnuss Ūmarks.

Bārtulis spēlēja 17 minūtes un 55 sekundes, pa vārtiem nemetot, bet bloķējot vienu pretinieku metienu.

Aizsargs, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm.

«Salavat Julajev» Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar «Avangard», kas izslēgšanas spēlēs iekļuva caur adatas aci.

Omskas klubam pēdējā spēlē viesos pret Astanas «Baris» bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, kura arī tika izcīnīta ar rezultātu 4:3 (1:3, 2:0, 1:0), tomēr uzvaras ripu «Avangard» iemeta vien 60 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Semjons Košeļevs.

Mača gaitā «Avangard» zaudēja ar 1:3, tomēr beigās izrāva uzvaru, aiz «play-off» zonas atstājot Novosibirskas «Sibirj», kas savukārt pēdējā mačā savā laukumā ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) zaudēja Čeļabinskas «Traktor». «Sibirj» no konferences astotās vietas atpalika tikai par punktu.

«Sibirj» neveiksme nozīmēja, ka vien otro reizi desmit gadu laikā izslēgšanas spēlēs iekļūst Habarovskas «Amur» komandas hokejisti, kuri astoto vietu Austrumu konferencē nodrošināja par spīti ceturtdien piedzīvotajam zaudējumam pēcspēles metienos ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) pret Vladivostokas «Admiral».

Tikmēr citā mačā Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati «Lada», kuru trenē Artis Ābols un Viktors Ignatjevs, KHL sezonu noslēdza ar 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) zaudējot «Soči» komandai.

Uzvaras vārtus «Soči» guva otrā perioda pēdējā minūtē, kad precīzs bija Artjoms Tomiļins.

Sotnieks, kuram šī bija otrā spēle pēc divu mēnešu pārtraukuma, ar rezultativitāti neizcēlās. Aizsargs spēlēja 18 minūtes un deviņas sekundes, reizi metot pa vārtiem.

Viņš šosezon traumu dēļ aizvadīja tikai 17 spēles, kurās izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Vēl ceturtdien Jekaterinburgas «Avtomobilist» viesos ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Hantimansijskas «Jugra», kas nozīmēja, ka Rīgas «Dinamo» ceturtdien savā laukumā uzvarot Helsinku «Jokerit», izkļūs no pēdējās vietas visas līgas kopvērtējumā.

Rīdziniekiem tas arī izdevās, jo viņi svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0), noslēgumā tiekot pie 50 punktiem, kamēr «Jugra» regulāro čempionātu noslēdza ar 48 punktiem.

Regulārajā čempionātā Rietumu konferencē un visā līgā pārliecinoši uzvarēja Sanktpēterburgas SKA, kas tika pie 138 punktiem 56 mačos, kamēr otrajā vietā ar 124 punktiem ierindojās Maskavas CSKA. Savukārt trešajā vietā ar 103 punktiem palika Helsinku «Jokerit», bet 99 punktus iekrāja Jaroslavļas «Lokomotiv» vienība, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» tika pie 89 punktiem un piektās vietas, bet tālāk palika «Soči» ar 87, Maskavas «Spartak» ar 85 un Čerepovecas «Severstaļ» ar 83 punktiem.

Tikmēr Maskavas «Dinamo» ar 80 punktiem ieņēma devīto pozīciju.

Savukārt konferences pēdējā - 14.vietā - ierindojās Rīgas «Dinamo», kas tika pie 50 punktiem.

Austrumu konferencē uzvarēja Kazaņas «Ak Bars», kas tika pie 100 punktiem, kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 93 punktiem palika Ufas «Salavat Julajev». Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan bija vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Čeļabinskas «Traktor» (96), Jekaterinburgas «Avtomobilist» (95), Magņitogorskas «Metallurg» (95) un Ņižņekamskas «Ņeftehimik» (94) vienībām. Savukārt labāko astotnieku ar 88 punktiem noslēdza Omskas «Avangard» un Habarovskas «Amur».

Pekinas «Kuņluņ Red Star» vienība, kas regulāro čempionātu noslēdza jau pirms mēneša, un kurā šosezon spēlēja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, ar 61 punktu palika 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 50 punktiem ierindojās Toljati «Lada».

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu