Rihards Bukarts ar rezultatīvu piespēli debitē Vācijas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokejists Rihards Bukarts piektdien ar rezultatīvu piespēli debitēja Berlīnes «Eisbaren» komandas rindās, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru Vācijas Hokeja līgas (DEL) čempionāta spēlē.

Rīgas «Dinamo» trešdien paziņoja par līguma laušanu ar Bukartu, nākot pretim hokejista vēlmei pārcelties uz Berlīnes klubu, ar kuru viņš noslēdzis līgumu līdz sezonas beigām.

«Eisbaren» piektdien viesos ar rezultātu 6:2 (2:1, 4:0, 0:1) uzvarēja Diseldorfas EG komandu.

Bukarts darbojās Berlīnes vienības ceturtajā uzbrucēju virknējumā, spēles 26.minūtē asistējot Danielam Fišbuham, kurš panāca 5:1 viesu labā.

Pašlaik 22 gadu vecais jaunākais no brāļiem Bukartiem sezonu iesāka Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas «Aukro Berani», ko novembra sākumā atstāja, bet vēlāk pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas «Dinamo»,.

Zlīnas komandā viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš ir viens no «Aukro Berani» komandas līderiem.

Savukārt Rīgas «Dinamo» vienībā Bukarts šosezon 14 KHL spēlēs tika pie vieniem gūtajiem vārtiem.

Tikmēr vēl vienā DEL čempionāta mačā pieredzējušā Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas «Panther» viesos papildlaikā ar 2:3 (1:2, 0:0, 1:0, 0:1) zaudēja Volfsburgas «Grizzly Adams» komandai, šķiroties no izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Reķis šajā spēlei nebija «Panther» pieteikumā.

Šosezon aizsargs 46 spēlēs atzīmējies ar vieniem gūtiem vārtiem, četrām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu -9. Oktobrī latvietis Vācijas čempionātā aizvadīja jau savu 500.spēli.

«Eisbaren» ar 98 punktiem ieņem otro vietu kopvērtējumā, kur līdere ar 106 punktiem ir Minhenes «Red Bull». Tikmēr «Panther» ar 64 punktiem ieņem 12.vietu 14 komandu vidū, augstāk par 11.pozīciju vairs nespējot tikt.

Pēc regulārā čempionāta noslēguma, kurā atlikusi viena kārta, sešas labākās komandas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 7.-10.vietu ieguvšās komandas noskaidros vēl divas labāko astotnieka vienības.

Iepriekšējā sezonā «Panther» komanda regulārajā čempionātā izcīnīja sesto vietu, pēc četru gadu pārtraukuma iekļūstot izslēgšanas turnīrā, tomēr ceturtdaļfinālā saspringtā sērijā ar 3-4 piekāpās Nirnbergas «Ice Tigers» hokejistiem.

Reķis iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva piecus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet septiņās izslēgšanas turnīra spēlēs viņa rēķinā bija viena rezultatīva piespēle.

Iepriekš Reķis «Panther» komandu pārstāvēja no 2003. līdz 2008.gadam, bet nākamās divas sezonas latviešu aizsargs spēlēja arī Volfsburgas «Grizzly Adams» rindās. 2010.gadā viņš pievienojās Rīgas «Dinamo» komandai, kurā pavadīja četras sezonas, bet 2014.gadā latviešu aizsargs atgriezās Augsburgā.

Savukārt 684 spēles DEL aizvadīja latviešu uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš februārī lika punktu savai karjerai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu