Ovečkins gūst šosezon 40. vārtus un pievienojas NHL leģendām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins sestdien guva savus 40. vārtus šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, gūstot vēsturisku panākumu.

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas «Capitals» komandas sestdien ar rezultātu 5:2 (3:1, 2:1, 0:0) pārspēja Toronto «Maple Leafs», spēlei risinoties zem klajas debess stadionā.

Pašlaik 32 gadus vecais Ovečkins pirmā perioda 7. minūtē panāca 2:1, gūstot savus 40. vārtus šosezon. Krievu uzbrucējs šīs sezonas labāko snaiperu statistikas ailītē ir līgas līderis.

«40 ir patīkami, bet 50 ir labāk,» sacīja Ovečkins. «Man ir laiks to paveikt. Bet nepieciešams koncentrēties, turpināt spēlēt un izmantot izdevības, tad arī tas izdosies.»

Ovečkins kļuvis par 6. spēlētāju NHL vēsturē, kas 40 un vairāk vārtus guvis 9 sezonās. Pārējie hokejisti ir kanādieši Veins Greckis, Marsels Dions, Mario Lemjē, Maiks Bosijs un Maiks Gārtners.

Kopumā karjerā 13 sezonu laikā NHL regulārajā čempionātā Ovečkins guvis 598 vārtus 986 spēlēs. Vajadzīgi vēl divi precīzi metieni, lai krievu uzbrucējs kļūtu par 20. spēlētāju vēsturē ar 600 gūtiem vārtiem.

Ovečkins var kļūt par ceturto spēlētāju vēsturē, kas 600 vārtus guvis mazāk nekā 1000 spēlēs. Iepriekš to paveikuši tikai Greckis (718), Lemjē (719) un Brets Hals (900).

«Capitals» šosezon 65 mačos izcīnījusi 81 punktu, kas šobrīd dod 4. vietu Austrumu konferencē, savukārt «Maple Leafs» aizvadījusi par 2 spēlēm vairāk un sakrājusi 85 punktus, ierindojoties 3. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu