Bārtulim un «Salavat Julajev» smags zaudējums Gagarina kausa izcīņas otrajā mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis un Ufas «Salavat Julajev» komanda pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā mačā savā laukumā ar rezultātu 2:7 (0:2, 2:3, 0:2) kapitulēja Omskas «Avangard» vienībai.

Svētdien Ufas komanda uzvarēja ar 6:4, līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

«Avangard» vienībā ar «hat-trick» šajā mačā izcēlās zviedru uzbrucējs Andrē Petešons.

Pirmā perioda otrajā pusē Petešons un Ansels Gaļimovs deviņu sekunžu laikā panāca 2:0 «Avangard» labā, bet otrās trešdaļas devītajā minūtē zviedrs nodrošināja jau trīs vārtu pārsvaru viesiem. Pāris minūšu laikā Grigorijs Paņins un Vladimirs Tkačovs divus vārtus atguva, bet līdz perioda beigām Pjotrs Hohrjakovs un Mihails Fisenko atjaunoja trīs vārtu handikapu.

Pirms trešās trešdaļas Ufas vienība veica vārtsargu maiņu, taču jau perioda pirmajās sekundēs zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks atnesa mājiniekiem piecu minūšu noraidījumu. Vairākumā vēl vienu ripu «Salavat Julajev» vārtos ieraidīja Petešons, bet perioda sestajā minūtē Semjons Košeļevs panāca 7:2 Omskas komandas labā.

Bārtulis šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm.

Nākamie divi mači notiks trešdien un ceturtdien Omskā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Ufā.

Savukārt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar rezultātu 7:4 (1:1, 4:2, 2:1) pārspēja Čerepovecas «Severstaļ», sērijā panākot 2-0.

SKA rindās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Phjončhanas olimpisko spēļu fināla galvenais varonis Ņikita Gusevs un Pāvels Dacjuks.

SKA pērn triumfēja Gagarina kausa izcīņā un šosezon bija pārliecinoši labākā komanda regulārajā čempionātā.

Tāpat otro uzvaru Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā guva Maskavas CSKA, kas divu Krievijas galvaspilsētas komandu derbijā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) apspēlēja Maskavas «Spartak». CSKA uzvaru nodrošināja spēles sestajā minūtē Maksima Šalunova gūtie vārti.

Tikmēr Austrumu konferencē regulārajā čempionātā triumfējusī Kazaņas «Ak Bars» pirmdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Habarovskas «Amur», sērijā panākot 2-0.

Savukārt Jekaterinburgas «Avtomobilist» savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Vēl pirmdien Čeļabinskas «Traktor» mājās ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) apspēlēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik», sērijā panākot vadību ar 2-0.

Rietumu konferences ceturtdaļfinālā Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» nonākusi iedzinējos ar 0-2 pret Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu