«Zemgale»/LLU hokejisti pirmo reizi iekļūst Latvijas čempionāta finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Zemgale»/LLU otrdien «Optibet» Hokeja līgas (OHL) pusfināla sestajā mačā ar 5:2 (0:0, 1:0, 4:2) savā laukumā uzvarēja «Mogo» un pirmo reizi sasniedza Latvijas čempionāta finālu.

«Zemgale»/LLU sērijā līdz trim uzvarām triumfēja ar 4-2, bet finālā to gaida valsts čempions «Kurbads».

Otrdienas mačā rezultāts tika atklāts vien 38.minūtē, kad izcēlās baltkrievu uzbrucējs Ivans Ribčiks no «Zemgale»/LLU, bet 43.minūtē Edgars Kurmis atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Vadības atgūšanai jelgavniekiem gan bija nepieciešamas tikai 20 sekundes, kad vārtus guva Artjoms Ogorodņikovs, bet pāris minūtes vēlāk Kristaps Legzdiņš panāca jau 3:1.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Rūdolfs Prūsis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet noslēdzošajās minūtēs veiksmīgāk nospēlēja «Zemgale»/LLU - 55.minūtē Vladislavs Adeļsons atjaunoja divu vārtu pārsvaru, kamēr 58 sekundes pirms beigām ripu tukšos «Mogo» vārtos raidīja Kristaps Jākobsons.

Pirmajos divos mačos «Zemgale»/LLU viesos uzvarēja ar 10:2 un 3:2, otro panākumu gūstot papildlaikā, bet divos mačos Jelgavā «Mogo» bija labāka ar 3:1 un 6:4. Savukārt piektajā spēlē jelgavnieki guva uzvaru izbraukumā ar 4:3.

Otrā pusfināla pārī «Kurbads» ar 4-1 apspēlēja «Liepāja»/«Optibet» hokejistus.

Arī finālā sērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Regulārajā sezonā droši uzvarēja «Mogo» komanda, kamēr «Liepāja»/«Optibet» pēdējā spēļu kārtā apsteidza «Kurbadu» un ieguva mājas spēļu priekšrocības pusfināla sērijā. Ceturto vietu ļoti stabili ieguva «Zemgale»/LLU, kamēr bez izslēgšanas turnīra palika «Rīga» un «Prizma».

Regulārās sezonas pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu