Daugaviņš rezultatīvs; «Torpedo» nonāk soli no sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komanda, kur par galveno treneri strādā Pēteris Skudra, nonākusi viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē «Torpedo» ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām Ņižņijnovgorodas vienība nonākusi iedzinējos ar 0-3.

Daugaviņš šajā spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Šīs spēles rezultātu 22.minūtē atklāja Kanādas izlasē par olimpisko bronzas medaļnieku kļuvušais «Lokomotiv» uzbrucējs Brendons Kozuns, bet 44.minūtē Čehijas hokejists Jakubs Naklādals panāca 2:0. Šāds rezultāts gan neturējās ilgi, jo pusotru minūti vēlāk cits čehs Tomāšs Kundrāteks, kurš savulaik spēlējis arī Rīgas «Dinamo», starpību samazināja līdz minimumam.

Pamatlaika noslēgumā «Torpedo» uz «Lokomotiv» vārtiem izdarīja lielu spiedienu, un tas vainagojās panākumiem - 57.minūtē Daugaviņš atspēlēja ripu aizsargam Jurijam Sergijenko, kurš ar metienu no zilās līnijas guva vārtus un panāca neizšķirtu 2:2.

Līdz ar to abu komandu duelis turpinājās pagarinājumā, un jau tā pirmajā minūtē vairākumā vārtus guva Stafans Kronvals, tomēr pēc tam tiesneši ilgi pētīja videoatkārtojumu, vai pirms tam nav bijusi aizmugure. Tiesa, noslēgumā vārti tika ieskaitīti, «Torpedo» ciešot zaudējumu.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, uzvarēja trijos no astoņiem iemetieniem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Šosezon Daugaviņš KHL regulārajā čempionātā 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles, bet trīs Gagarina kausa mačos viņš nopelnījis divas rezultatīvas piespēles.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt noslēdzošais, notiks jau trešdien.

Tikmēr citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla trešajā mačā graujošu uzvaru otrdien izcīnīja Helsinku «Jokerit», kas viesos ar 7:2 (1:1, 2:1, 4:0) sagrāva «Soči» hokejistus, sērijā panākot 2-1.

«Jokerit» rindās ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās dānis Pēters Regins, kamēr divus vārtus pievienoja Olli Palola un amerikānis Stīvs Mozess, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu