NHL spēlētāju aptauja: kurš ir ātrākais, stiprākais, labākais?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas spēlētāju asociācijas (NHLPA) rīkotajā aptaujā piedalījušies vairāk nekā 500 spēlētāju, kuri pauduši savas domas, atbildot uz vairāk nekā 20 ar hokeju saistītiem jautājumiem. Spēlētājiem vērtējot vienam otru, noskaidroti stiprākie, ātrākie un labākie NHL hokejisti.

 
Konors Makdeivids
Konors Makdeivids Foto: AP/LETA

Kurš ir ātrākais slidotājs?

Pārliecinošu balsu vairākumu (81,0%) saņēmis 21 gadu vecais kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids, kurš pārstāv Edmontonas «Oilers» komandu. Viņš pagājušajā sezonā tika atzīts par NHL regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju, kā arī bija ražīgākais punktu guvējs - 30 vārti un 70 rezultatīvas piespēles.

Aptaujāto NHL spēlētāju izvēle nav sevišķi liels pārsteigums, jo Makdeivids janvārī otro gadu pēc kārtas uzvarēja NHL Visu zvaigžņu spēles ātrāko slidotāju konkursā.

Pagājušajā vasarā Makdeivids noslēdza jaunu līgumu ar «Oilers», kas stāsies spēkā ar 2018./2019. gada sezonu. Hokejista alga sezonā būs aptuveni 12,5 miljoni ASV dolāru. Ja līdz jaunā kontrakta sākumam nekas nemainīsies, Makdeivids kļūs par vislabāk atalgoto spēlētāju NHL.

Makdeivids uzvarējis balsojumā (48,6%) arī par spēlētāju, kuru izvēlētos kā pašu pirmo gadījumā, ja būtu jāsāk veidot jauns klubs.

 
Kerijs Praiss
Kerijs Praiss Foto: AP/LETA

Vārtsargs, kuru visgrūtāk pārspēt?

Par visgrūtāk pārspējamo vārtsargu 41% aptaujas respondentu atzinuši Monreālas «Canadiens» komandas vārtu vīru Keriju Praisu. Pašlaik 30 gadus vecais hokejists tika atzīts par 2014./15. gada NHL sezonas labāko vārtsargu. Tajā pašā sezonā viņš saņēma arī NHL regulārā čempionāta MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu. 190 centimetrus garais Praiss ir 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempions Kanādas izlases rindās.

Balsojumā otro vietu (12,1%) ieguva Losandželosas «Kings» amerikāņu vārtsargs Džonatans Kviks. Patlaban 32 gadus vecais hokejists 2012. un 2014. gadā izcīnīja Stenlija kausu, turklāt pirmajā no šīm reizēm saņēma NHL izslēgšanas turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu.

 
Sidnijs Krosbijs un Konors Makdeivids
Sidnijs Krosbijs un Konors Makdeivids Foto: AP/LETA

Spēlētājs, pret kuru visgrūtāk spēlēt?

Šajā kategorijā jāizceļ divi spēlētāji. Aptaujā vislielāko balsu skaitu (29,9%) saņēma iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa izcīņas uzvarētājas Pitsburgas «Penguins» kanādiešu uzbrucējs Sidnijs Krosbijs. Savukārt otro vietu balsojumā (23,7%) ieņēma jau pirmajā sadaļā minētais Konors Makdeivids no Edmontonas «Oilers».

«Penguins» komandai izcīnot Stenlija kausu, abās iepriekšējās sezonās Krosbiju atzina par NHL izslēgšanas spēļu turnīra vērtīgāko spēlētāju. Pašlaik 30 gadus vecais Kanādas hokejists ir divkārtējs olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējs - 2010. gadā Vankūverā un 2014. gadā Sočos.

Krosbijs saņēmis visvairāk balsu (33,0%) arī jautājumā, kurš ir vislabākais paraugs jaunajiem puišiem. Tāpat viņu izvēlējās 43,7% respondentu jautājumā - kuru spēlētāju izvēlēsities (jebkurā pozīcijā), ja nepieciešama uzvara vienā konkrētā spēlē.

 
Raiens Rīvss
Raiens Rīvss Foto: AFP/LETA

Kurš ir visspēcīgākais spēlētājs?

NHL spēlētāji aptaujā par visspēcīgāko hokejistu atzinuši kanādiešu uzbrucēju Raienu Rīvsu, kurš februārī no Pitsburgas «Penguins» komandas tika aizmainīts uz līgas debitanti Vegasas «Golden Knights». 31 gadu vecais, 185 centimetrus garais un 102 kilogramus smagais hokejists NHL iemantojis kaušļa slavu. Lai arī pēc kautiņiem Rīvss lielu daļu maču pavada uz noraidīto soliņa, viņa 8 gadu ilgajā NHL spēlētāja karjerā nav bijusi sezona, kurā viņš nebūtu guvis vismaz 2 vārtus.

 
Ēriks Kārlsons
Ēriks Kārlsons Foto: AP/LETA

Aizsargs, pret kuru visgrūtāk spēlēt?

Šajā balsojumā rezultāti bija ļoti blīvi, tāpēc jāizceļ trīs aizsargi - zviedrs Ēriks Kārlsons no Otavas «Senators» (22,1% balsu), kanādietis Drū Dautijs no Losandželosas «Kings» (20,4%) un kanādietis Šī Vēbers no Monreālas «Canadiens» (19,4%).

Lai arī pārsvars nebija liels, tomēr Kārlsons saņēmis visvairāk balsu. Pašlaik 27 gadus vecais zviedrs tika atzīts par 2011./12. un 2014./15. gada sezonu labāko NHL aizsargu. Kārlsons ir apveltīts ar izcilu tehniku, kas viņam katru sezonu palīdz atrasties rezultatīvāko aizsargu galvgalī.

 
Veins Greckis
Veins Greckis Foto: AP/Scanpix

Visu laiku labākais uzbrucējs?

Pārliecinošs vairākums (72,7%) par visu laiku labāko uzbrucēju atzinuši Kanādas un pasaules hokeja leģendu Veinu Grecki, kurš joprojām ir NHL vēsturē rezultatīvākais spēlētājs. Viņš karjeras laikā regulārajā čempionātā aizvadīja 1487 spēles, izceļoties ar 2857 rezultativitātes punktiem (894 vārti un 1963 piespēles). Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā otrais ir čehs Jaromīrs Jāgrs, kurš no Grecka atpaliek par nepilnu 1000 punktu...

 
Bobijs Ors
Bobijs Ors Foto: Ekrānšāviņš no Youtube video

Visu laiku labākais aizsargs?

Arī šajā jautājumā lielākais vairums (61,0%) nosliecās par labu vienam spēlētājam, par visu laiku labāko aizsargu atzīstot kanādieti Bobiju Oru. Viņš ir vienīgais aizsargs NHL vēsturē, kuram izdevies kļūt par sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Ors to paveica 1969./70. un 1974./75. gada sezonā. Viņš tolaik sakrāja attiecīgi 120 (33+87) un 135 (46+89) rezultativitātes punktus.

 
Patriks Ruā un Martins Brodērs
Patriks Ruā un Martins Brodērs Foto: AP/Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Visu laiku labākais vārtsargs?

Jautājumā par visu laiku labāko vārtsargu iezīmējās divi līderi. 39,3% par labāko vārtu vīru atzina kanādieti Patriku Ruā, savukārt 33,2% par prasmīgāko ripas ķērāju uzskata kanādieti Martinu Brodēru.

Par NHL sezonas labāko vārtsargu karjeras laikā Ruā atzina trīs reizes, bet Brodēru četras reizes. Savukārt Stenlija kausu Ruā izdevās izcīnīt četras reizes (divreiz ar Monreālas «Canadiens» un divreiz Kolorādo «Avalanche»), bet Brodērs to trīsreiz izdarīja ar Ņūdžersijas «Devils».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu