Girgensonam sezonas lielākais spēles laiks «Sabres» uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien tika pie lielākā spēles laika sezonā, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 4:3 (1:0, 1:3, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Otavas «Senators».

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 29 sekundes - tika daudz laika uz ledus vienas spēles laikā viņš bija pirmo reizi šosezon. Pa šo laiku latvietis izpildīja trīs metienus, veica četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Lai arī šīs spēles rezultātu 18.minūtē atklāja «Sabres» hokejists Marko Skandella, otrās trešdaļas laikā mājinieki divas reizes izvirzījās vadībā. Tiesa, trešā perioda 27.sekundē Skots Vilsons izlīdzināja rezultātu, bet pamatlaikā vārti vairs netika gūti.

Komandas bez gūtiem vārtiem palika arī pagarinājumā, bet pēcspēles metienos uzvaru «Sabres» vienībai nodrošināja zviedra Jākoba Jūsefsona precīzais «bullītis».

«Sabres» komandai šis bija svarīgs panākums cīņā par nepalikšanu Austrumu konferences pēdējā vietā, jo pēc šī panākuma no priekšpēdējā pozīcijā esošās «Senators» atpalicība samazināta par vienu punktu, turklāt ceturtdienas uzvara ļāvusi atstāt pēdējo vietu visā līgā.

Girgensons šosezon 62 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Arī iepriekšējās divās sezonās latvietis pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad pretinieku vārtos tika raidītas 15 ripas. Savā NHL karjerā Girgensons 339 spēlēs ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 55 punktiem 68 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, tomēr pozīciju augstāk esošā «Senators» ir tikai divus punktus priekšā.

Savukārt visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteigusi Arizonas «Coyotes» komandu, kam ir 53 punkti 66 mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu