«Salavat Julajev» bez Bārtuļa palīdzības pietuvojas Gagarina kausa otrajai kārtai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» sestdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē «Salavat Julajev» savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica Omskas «Avangard», sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-2.

Bārtulis jau otro spēli pēc kārtas palika ārpus Ufas komandas pieteikuma.

Pirmo divu trešdaļu laikā «Salavat Julajev» izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem katrā no abiem periodiem izcēlās soms Jonass Kempainens. Savukārt 50.minūtē zviedru uzbrucējs Andrē Petešons vienus vārtus atguva, bet no zaudējuma «Avangard» neizglābās.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš pagaidām ir bez punktiem.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks pirmdien Omskā.

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālu sasniegusi Čeļabinskas «Traktor», kas sestdien savu skatītāju priekšā ar 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) pieveica Ņižņekamskas «Ņeftehimik», sērijā triumfējot ar 4-1.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ivans Višņevskis.

Vietu nākamajā kārtā sestdien nodrošināja arī regulārā čempionāta Austrumu konferences spēcīgākā komanda Kazaņas «Ak Bars», kas savā laukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Habarovskas «Amur», sērijā triumfējot ar 4-1.

Šīs sērijas gaitā par krietni vājāku uzskatītā «Amur» gan izrādīja cienījamu pretestību, bet uzvaru sestdien «Ak Bars» hokejistiem nodrošināja kanādieša Roba Klinkhamera precīzais metiens 54.minūtē.

Tuvu nākamajai kārtai nonākusi arī titulētā Magņitogorskas «Metallurg», kas sestdien viesos ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist», sērijā panākot 3-2.

Kā ziņots, Rietumu konferencē sezona trešdien noslēdzās uzbrucējam Kasparam Daugaviņam un trenerim Pēterim Skudram, jo viņu pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 0-4 kapitulēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Līdz ar to Bārtulis pašlaik palicis vienīgais Latvijas hokejists, kurš turpina KHL sezonu.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu