«Kurbads» pagarinājumā izcīna uzvaru Latvijas čempionāta pirmajā finālspēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

«Kurbada» hokejisti pirmdien ar uzvaru sāka «Optibet» Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālsēriju. Pērn par Latvijas čempioniem kļuvusī komanda savā laukumā papildlaikā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Jelgavas «Zemgale»/LLU vienību, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

«Kurbads» pēc Jāņa Sprukta metiena 19.minūtē atklāja rezultātu, bet otrajā periodā Jelgavas klubs panāca izlīdzinājumu, kad vairākumā izcēlās Kristaps Jākobsons.

Savukārt spēles 45.minūtē «Kurbada» aizsargs Aleksandrs Galkins panāca 2:1, bet četras minūtes vēlāk jelgavnieku komandas leģionārs Ivans Ribčiks no Baltkrievijas panāca 2:2.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet papildlaika devītajā minūtē precīzs bija «Kurbada» spēlētājs Mārtiņš Gipters.

«Kurbads» lūko saglabāt pērn izcīnīto Latvijas čempionu titulu, kamēr «Zemgale»/LLU finālā spēlē pirmo reizi.

Sērijas otrā spēle otrdien atkal notiks «Kurbada» mājvietā Rumbulā.

Pusfināla sērijā «Kurbads» ar 4-1 apspēlēja «Liepāja»/«Optibet» hokejistus, kamēr «Zemgale»/LLU ar 4-2 pieveica regulārā čempionāta labāko komandu «Mogo», kas šosezon triumfēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā.

Jelgavas komanda pamatturnīru noslēdza ceturtajā vietā, bet nu pirmo reizi sasniegusi Latvijas čempionāta finālu.

Regulārajā sezonā droši uzvarēja «Mogo» komanda, kamēr «Liepāja»/«Optibet» pēdējā spēļu kārtā apsteidza «Kurbadu» un kā otrās vietas ieguvēja saņēma mājas spēļu priekšrocības pusfināla sērijā. Tas gan Liepājas klubam daudz nelīdzēja pusfinālā.

Tikmēr ceturto vietu ļoti stabili ieguva «Zemgale»/LLU, kamēr bez izslēgšanas turnīra palika «Rīga» un «Prizma».

Regulārās sezonas pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu